God jul och gott nytt år önskar vi på Amendo | 2022

Julen står för dörren och snart kan vi lägga ett såväl händelserikt som utvecklande år bakom oss. Innan vi välkomnar ett spännande 2023 med öppna armar vill vi på Amendo blicka tillbaka och tacka för året som gått, men även sammanfatta vad som väntar framöver. Här skickar vår VD Susanne Bagger med en liten julhälsning - och önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

tomtebloss_rosa_sparkling

Ett händelserikt år fyllt av lärande och utveckling

Wow – ett ord som nog aldrig passat så bra som nu för att beskriva det händelserika år som vi haft på Amendo. Efter en intensiv comeback till det normala har 2022 minst sagt varit ett år fyllt av lärande, utveckling och glädje i en relativt föränderlig och omskakad omvärld. Det har varit ett år som präglats av ett uppdämt behov av att träffas fysiskt, fira lättade pandemirestriktioner och framförallt förstärka verksamheter med kompetens. Vi på Amendo har också imponerats av våra kunders vilja att utveckla partnerskap samt dess förmåga till att se nya möjligheter, vilket innefattat såväl nyfikenhet som kreativitet. 

Tack 2022 – och hej 2023

Så, vad kan vi egentligen förvänta oss av 2023? Vi lever i en tid som påverkas av krig ur flera synvinklar – krig i vår närhet, klimatkrig, kulturkrig, energi- och matkrig. Sällan har framtiden utifrån det korta perspektivet varit så osäker som nu. Men i krigets skugga puttrar trots allt vardagen på. Även om vi nu välkomnar ett nytt år och en viss osäker framtid så vet vi i alla fall att kompetens alltid kommer att finnas och behövas. 

I våra spaningar inför 2023 har vi på Amendo fått möjligheten att ta del av våra fina kunders förväntningar på framtiden avseende kompetensförstärkning: efterfrågan på roller inom IT, digital transformation och affärsutveckling kommer vara fortsatt viktiga under nästa år – likaså kompetens inom kommunikation, bank och finans. Våra kunder belyser även att självledarskap, nyfikenhet, genuint engagemang och stort driv är attraktiva egenskaper som är värdefulla för framtidens kompetens att besitta. Våra kunders framtida efterfrågan ger oss hopp om ett händelserikt och fint 2023 där vi får fortsätta att göra det vi tycker allra mest om – utveckla världen med kompetens, både på kort och lång sikt.

Varmt tack för ditt förtroende

Vi på Amendo vill tacka alla i vårt nätverk för ett fint 2022. Tack för ert fortsatta förtroende gällande kompetensförstärkning, tack för kreativa samarbeten och partnerskap samt tack för att vi fortsätter lära av varandra varje dag. Nu tar vi alla lite välförtjänt julledighet och laddar batterierna för ett spännande 2023. Från oss alla, till er alla – en riktigt god jul och ett gott nytt år önskar vi på Amendo!

Varma hälsningar,
Susanne Bagger och hela Amendofamiljen.

 

musikhjälpen_glitter_amendo

I år skänker vi på Amendo, tillsammans med våra systerbolag Lagotto Executive Search & Interim och Amendo Tech, våra julklappspengar till Musikhjälpen. Genom vår julgåva och Amendokoncernens egna musikhjälpenbössa engagerar vi oss – tillsammans med våra fantastiska kunder, konsulter och kandidater – för en tryggare barndom för framtidens kompetens som befinner sig på flykt från krig.