Så blir du expert på att varva studier och jobb

Många studenter behöver kombinera studier och jobb för att få budgeten att hålla varje månad. Men ibland kan det vara utmanande eller rentav svårt att få tiden att gå ihop. Här delar vi med oss av våra bästa tips som hjälper dig på vägen – och som gör dig expert på att kombinera studier och jobb.

iPad_block_fotölj

Planera mera!

Ta reda på hur studieupplägget ser ut i stort och försök skaffa dig en överblick. Om du har koll på tentor och inlämningsuppgifter kan du också planera in när, och hur mycket du måste plugga. Fråga din utbildningsledare eller en gammal student vad som kommer krävas av dig. När du vet hur mycket tid du behöver lägga på studier, vet du också hur mycket tid du har över – tid du kan lägga på att jobba.

Fördelen med deadlines

Det kan kännas lockade att skjuta upp uppgifter till sista stund men om du vill balansera jobb och studier kommer det inte att fungera. Genom att sätta upp och planera dina egna deadlines har du mer kontroll över din tid. Du kanske har en uppgift som ska vara inlämnad på måndag men också bundit upp dig på att jobba hela helgen? Se till att sätta deadline redan på fredagen och planera din studietid fram till dess.

Fokusera effektivt

När du har begränsat med tid är det viktigt att du använder den så effektivt som möjligt. Se till att fokusera på uppgiften. Ta en sak i taget och låt alla andra moment vänta tills du har gjort klart det du gör för stunden.

Glöm inte CSN

Självklart är det härligt med lite extra inkomst när man studerar, men det kan vara bra att hålla ett öga på just hur mycket extra det rör sig om. Varje termin tillåter CSN ett fribelopp upp till 90.075 kronor i inkomst och om du tjänar mer än detta sänker CSN ditt studiestöd.

Ta tillvara på jobbet!

Se till att skaffa ett extrajobb som går i linje med det du studerar. På så vis får du en fot in i branschen samtidigt som du får ett litet tillskott på kontot. Om du har en specifik arbetsgivare du gärna vill jobba hos i framtiden, kan ett extrajobb hos denna vara ett bra första steg mot att uppfylla den drömmen.

Vi på Amendo har många lediga jobb för dig som studerar eller är nyutexaminerad. Är du på jakt efter ett extrajobb? Här hittar du alla våra lediga tjänster!