Om oss

Amendo är specialister på att tillsätta kompetenser på alla nivåer inom ekonomi, bank, finans, försäkring, HR och kommunikation. Oavsett om du behöver anlita konsulter eller rekrytera nya medarbetare.

Från tre entreprenörer i en fönsterlös källarlokal 2001 till ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans, försäkring, HR och kommunikation. Idag har Amendo över 300 anställda och lokala kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Luleå.

Varje dag sätter vi människor i arbete och matchar kompetens med behov. Det har vi gjort sedan starten 2001 vilket har bidragit till ett gediget nätverk av kompetens på alla nivåer och många fina samarbeten med våra kunder. Kärnan i vår verksamhet är djup kunskap i våra kunders branscher i kombination med expertis inom rekrytering och konsultuthyrning. Ja, med över 20 år i branschen vågar vi påstå oss vara experter.

Vi har kontor och stark lokal närvaro i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Luleå. Samtidigt är vi, tack vare våra digitala lösningar och verktyg, geografiskt obundna och kan hantera uppdrag i hela Sverige.

Vår vision

Amendos vision är att utveckla världen med kompetens. Det är något vi lever utifrån varje dag – och uppnår genom att arbeta nära våra kunder och kandidater, vara nyfikna på omvärlden och hela tiden vilja framåt.

#workatamendo

Våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång! Läs mer om hur det är att vara en del av vår familj – och jobba hos våra spännande kunder.

Läs mer om #workatamendo

En del av Amendo Group

Amendo Bemanning & Rekrytering är en del av Amendo Group som har arbetat med framtidens kompetens sedan 2001. I koncernen ingår även Lagotto Executive Search & Interim och Amendo Tech. Tillsammans möter vi dig där du står, och tar dig dit du vill. Vi är din trygga och engagerade kompetenspartner.

#amendoinspire

#amendoinspire är Amendos intiativ till att tillsammans med kunder, kandidater, kollegor och andra nyfikna personer inspirera, utbilda och engagera kring olika aktuella ämnen i vår omvärld.

Läs mer om #amendoinspire

Våra värdeord

Kund- och affärsfokus

Vi är beroende av relationen med våra kunder. Genom att vi kan mycket om dem, deras afärsverksamhet och omvärld så skapar vi förtroende. Vi har alltid ett affärsfokus både för våra kunder och för Amendo.

Entreprenörsskap

Vi driver våra affärer med hjälp en inre glöd som gör att vi ständigt söker nya utmaningar. Vi ser möjligheter och nöje där andra ser problem. Varje osäker situation för med sig något spännande och stimulerande.

Kvalitetsfokus

Vi konkurrerar med kvalitet snarare än kvantitet. Att hålla den höga kvalitet som kunden förväntar sig bygger vår självkänsla och ökar vår arbetsglädje. Det skapar i sin tur en positiv spiral som ökar kvaliteten ytterligare.

Eget ansvar

För att få en bra arbetsmiljö och goda resultat värdesätter vi eget ansvar i det dagliga arbetet. Var och en tar ansvar för att driva sitt arbete framåt på ett strukturerat och välplanerat sätt. Det innebär bland annat att själv ansvara för att hantera sitt arbete professionellt och enligt tidsplan.

Laganda

Vi förstår att det blir trevligare att arbeta när vi ställer upp för varandra. Tillsammans strävar vi efter att skapa en produktiv och sporrande arbetsmiljö. På Amendo respekterar vi andra människor och visar acceptans för att alla inte är lika. Vi är prestigelösa, vänliga, uppmuntrande och ger goda råd. På så vis hjälper vi både varandra och företaget att växa på bästa sätt.

Auktoriserat bemannings- & rekryteringsföretag

Vi granskas årligen av Kompetensföretagen som ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv. De kontrollerar att vi uppfyller ett antal villkor och ger oss sedan auktorisation för bemanning och rekrytering. Samtliga bolag inom Amendokoncernen uppfyller Kompetensföretagens villkor. Det innebär att både kunder och kandidater kan känna sig trygga tillsammans med oss.

Karriärföretag

Amendo har utsetts till ett Karriärföretag 2020, 2021, 2022 och 2023. Karriärföretagen är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och young professionals. Karriärföretagen utser varje år de 100 arbetsgivare i Sverige som anses vara mest attraktiva för studenter och young professionals att göra karriär på.

Bästa hemsida 2020

Det är med glädje och stolhet som vi meddelar att Amendo har blivit nominerad till Bästa Hemsida 2020! En kvalificerad jury inom Karriärföretagen utser de arbetsgivare vars hemsidor utmärker sig – och som på ett bra och tydligt sätt kopplar ihop verksamheten med arbetsgivarevarumärket. 

Socialt engagemang

Vi vill minska arbetsmarknadens utanförskap och ungdomsarbetslöshet. Därför har vi ett partnerskap med företaget My Dream Now. My Dream Nows företagsidé innebär att frivilliga från arbetsliv och högskola inspirerar högstadie- och gymnasieelever att hitta vägar till jobb och drömmar. För oss är det ett bra sätt att bidra till mångfald i arbetslivet och ge våra medarbetare ökad förståelse för Sverige idag. Vi hoppas kunna inspirera och motivera ungdomar till att nå sina drömmar och vara bra förebilder för framtiden.