Så smygstartar du sommarkänslan på kontoret

Våren är äntligen här på allvar och utanför kontoret står träden i full blom. Trots det kan det kännas oerhört långt till semestertider. Här delar vi med oss av våra bästa tips för att tjuvstarta årets bästa årstid och få in sommarkänslan på jobbet.

Dator, datorfodral och dricka mot blå bakgrund, Amendo

Walk and talk – flytta ut mötet

Att sitta inne på ett dunkelt kontor och se en underbar försommardag utspela sig utanför fönstret kan kännas riktigt frustrerande – vid den här tiden på året vill man ju spendera all möjlig tid utomhus. Då krävs det några smarta jobblösningar. Det bästa är förstås om ni har tillgång till en solig terass, då är det enkelt att ta med jobbet ut dit för några timmar. Ett annat sätt för att komma ut är att fråga kollegorna om ni inte kan ta det där mötet på en promenad utomhus istället. Det har trots allt visat sig att promenadmöten är väldigt effektiva när man ska lösa problem tillsammans, eftersom hjärnan fungerar bäst när den får motion och frisk luft.

Ät lunch utomhus

Lunchtimmen är kanske dagens allra heligaste, och det är också då solen står som högst på himlen. Varför inte utnyttja den till max genom att äta spendera lunchen utomhus? Om du inte har tillgång till en härlig uteservering fungerar det precis lika bra att ta med matlådan ut i solen. Om ni har en park i närheten av kontoret, ta med en filt och ett gäng kollegor och kör picknicklunch. Mat smakar ju alltid bättre utomhus ändå, eller hur?

Ta in sommaren

Istället för att sitta inomhus och titta ut på allt det vackra, varför inte försöka ta in sommaren på kontoret? Det första man kan göra är förstås att öppna fönstret och släppa in alla ljud och dofter. Att se till att det finns mycket gröna växter som gör luften fräsch och somrig, är alltid uppskattat av kollegor. Beställ en prenumeration av blombuketter till kontoret, den investeringen är ofta mycket uppskattad bland medarbetare!

Lyssna på sommarmusik

Precis som att det på många arbetsplatser är en självklarhet att låta julmusiken spela ur kontorets högtalare i december, borde det vara lika naturligt att köra klassiska sommarhits när det börjar närma sig sommar. Vem blir inte på strålande humör av gamla godingar som påminner om sommarnätter, sand mellan tårna och doft av kaprifol?

Sommarfika!

Passa på att tjuvstarta med sommarens härliga fikastunder redan nu! Att solen skiner utomhus är en tillräckligt god anledning för att bjuda kollegorna på pinnglass till trefikat. Ett annat efterlängtat sommarsnack som snart dyker upp i butikerna är våra svenska jordgubbar. Finns det något som ger mer sommarkänslor? Att byta ut sitt sura äpple mot en skål jordgubbar med mjölk piggar upp alla trötta eftermiddagar. Eller varför inte köpa upp sommarens glassnyheter och köra en glassprovning i teamet?

Gör en storstädning av kontorsplatsen

Vårstädning hemma är en punkt många checkar av innan sommaren, men har du fått bort vinterdammet från din kontorsplats? Att ta en timme till att rensa i papper, slänga saker och städa i ordning kan göra under för välmåendet. En känsla av förnyelse på arbetsplatsen kanske är precis vad du behöver för att få in sommarkänslan och semesterlugnet så tidigt som möjligt. Nu när du har lite extra plats kanske det också finns utrymme för att sätta upp en inramad bild från förra årets sommar? Något att titta på varje dag, som en påminnelse om att vi snart är där.

Sommarfest

På de flesta kontor runt om i landet planeras det nu för fullt för sommarfesten innan semestern – ett underbart planeringsarbete att ägna sig åt för att stilla sina sommarcravings. Om sommarfesten känns långt borta är ett annat tips att boka in en härlig AW med dina närmaste kollegor, gärna på en solig uteservering och gärna inom snar framtid. Varför inte göra det till en återkommande aktivitet de sista veckorna innan semestern?