Amendo fyller 20 år!

För 20 år sedan grundades Amendo av tre drivna entreprenörer som ville utmana och förbättra rekryterings- och bemanningsbranschen samt utveckla världen med kompetens. Det har varit en fantastisk resa tillsammans med våra suveräna kunder, konsulter, kandidater och medarbetare.

Amendo Bemanning och Rekrytering 20 år

Den 1:e december 2001 grundades Amendo Bemanning & Rekrytering. Våra grundare Susanne Bagger och Urban Stenberg hade stora visioner och framtidsplaner när de för 20 år sedan skulle starta upp Amendo: Att bli Nordens ledande rekryterings- och bemanningsföretag. Vi skulle jobba med banker, finans- och försäkringsbolag, vi skulle jobba nära våra kunder och kandidater och vi skulle bygga vårt varumärke genom personliga relationer och hög kvalitet. 

Idag, 20 år senare, kan vi konstatera att det har varit ett par fantastiska och händelserika år. Vi har gått igenom finanskriser, digitalisering och en pandemi som skakade om hela rekryterings- och bemanningsbranschen. Tack vare våra utmaningar har vi utvecklats och blivit starkare – och vi kan idag konstatera att vi under dessa 20 år bland annat har: 

  • rekryterat över 3 000 personer till spännande tjänster.
  • tillsatt över 6 000 konsulter.
  • genomfört mer än 40 000 inspirerande kundmöten.
  • intervjuat mer än 60 000 kandidater.
  • startat vårt systerbolag Lagotto Executive Search & Interim – för att ytterligare möta våra kunders förväntningar och kompetensbehov.

”Amendo ska inte reagera på framtiden, vi ska vara en del av framtiden”

Hur ser kompetensbehovet ut i framtiden, vilka roller kommer att efterfrågas, hur kommer vi anpassa oss till framtidens flexibla arbetsliv, vilka områden kommer att automatiseras och vilka tjänster kommer att försvinna? Frågorna inför framtiden är många. För oss på Amendo ser framtiden ljus ut. Vi tror på vår bransch, vår kompetens, våra medarbetare, våra kunder, konsulter och kandidater – och vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa.

– Vi på Amendo arbetar just nu med många olika frågor kopplade till innovation, allt för att hålla oss uppdaterade om och ajour med vår föränderliga arbetsmarknad. Vi har ständigt örat mot rälsen och lyssnar in till vad som händer på marknaden. Här har vi en stor fördel i vår gedigna branschbakgrund. För visst har det hänt en del under de senaste 20 åren. Vi har byggt upp en flexibilitet och förmåga att anpassa oss och ligga i framkant helt enkelt, säger Susanne Bagger.

Med 20 händelserika år i ryggen står vi redo att – tillsammans med alla våra fantastiska kunder, konsulter, kandidater och medarbetare – fortsätta i minst 20 år till. Vi hoppas att du vill följa oss på vår resa!

Varma hälsningar
Susanne Bagger, Urban Stenberg och alla medarbetare på Amendo