Så vänder du dina motgångar till framgångar

Att vända dina motgångar till framgångar is the key to success! Men hur bär du dig åt och vad är viktigt att tänka på? Vi ger dig tipsen på hur du kan dra lärdom av dina misstag och vända din karriär i rätt riktning.

du klarar av det

Motgångar har vi alla. Det är en del av livet och det är ytterst sällan man träffar någon som aldrig någonsin har stött på motstånd. Men vad är det då som gör att vissa människor lyckas vända sina motgångar till framgångar bättre än andra? Det handlar helt enkelt om att våga misslyckas och att göra det på rätt sätt, samtidigt som det kräver att du har rätt mental inställning. Här ger vi dig våra bästa tips på hur du vänder motgångar till framgångar.

Erkänn dina misstag

Alla gör vi fel ibland, stora som små. Men det viktigaste är inte att du har gjort fel, utan hur du har gjort fel. Vänta inte med att någon ska upptäcka det utan erkänn ditt misstag och fokusera på varför det skedde. Fundera därefter på hur du kan dra lärdom av ditt misstag så att det inte upprepas. Misstagen är inte problemet – problemet ligger i att inte ta tillvara på erfarenheten. Misslyckande hjälper oss att bli bättre personer, utvidga våra sinnen samtidigt som vi fördjupar vår medvetenhet om oss själva. Det kan göra ont när det händer, men utan misslyckanden kan vi inte uppskatta våra framgångar.

Gå vidare

Se till att blicka framåt istället för att grotta ner dig i det förflutna. Låt inte tuffa tider, misstag eller andra motgångar trycka ner dig. Stäng av negativa tankar som ”vad hade hänt om jag…” och ”varför gjorde jag sådär..”, de tjänar inget till! Att ha förmågan att gå vidare och acceptera att det som har hänt har hänt är guld värd. För att lära sig nya saker måste man testa sig fram – det är en del av att utvecklas.

Ha ett positivt och optimistiskt förhållningssätt

Tro på dig själv och att du kan lyckas! Att ha ett positivt och optimistiskt förhållningssätt är ett av våra viktigaste tips på hur du kan vända motgångar till framgångar. Tycker du det är svårt att få in tankesättet? Börja med de små sakerna i vardagen. Det kan till exempel handla om att försöka hitta positiva detaljer i en negativ situation eller att ge din kollega en komplimang. Tillslut kommer det gå som på räls.

Försök ta in olika perspektiv

Be vänner, kollegor eller chef att ge dig ärlig feedback. Leta inte bara efter den typ av support som kommer att mata ditt ego utan sök perspektiv. Lyssna, ta in informationen och reflektera. Det hjälper dig att skapa en fullständig bild av vad som hände och varför. Försök att inte reagera känslomässigt på något du upptäcker.

Inspireras av framgångsrika personer

Titta på personer som är framgångsrika inom sitt område. Ta del av deras väg i artiklar, poddar, böcker. Se hur många gånger de har misslyckats innan deras stora framgång. Ofta är det just misslyckanden som tagit dem till den plats de är i dag.

Ge inte upp

Slutligen, ge inte upp – fortsätt att kämpa! Viktigt att komma ihåg är att alla personer, oavsett senioritet och erfarenhet, stöter på motgångar. Det är våra dåliga beslut och motgångar som ger oss erfarenheten att lyckas och bli framgångsrika.