Så gick Susanne från konsult till fast anställning

Under 2,5 år arbetade Susanne som konsult för oss på en storbank. Nu har hon fått en fast tjänst som banktjänsteman hos samma uppdragsgivare. Här berättar hon om resan från konsult till fast anställd och ger tips till andra som är nyfiken på branschen.

Tre färgglada block och pennor mot vit bakgrund, Amendo

Hur gick det till när du gick från konsult till anställd?

Jag sökte på eget initiativ en fast tjänst som utlystes på min avdelning då en kollega valt att gå vidare.

Berätta hur en vanlig arbetsdag kan se ut

När jag kommer till arbetet öppnar jag systemet. Därefter kontrollerar jag dagens cashflow-bokningar, verifierar nya affärer, granskar avtal och lägger upp nya instrument i olika valutor. Jag bokar, skickar betalningar och har även kontakt med olika motparter, både interna och externa.

Hur kom det sig att du började som konsult?

Jag har en bakgrund som anställd på SEB i 21 år där jag arbetat både på bankkontor och internt. Därefter arbetade jag en kort tid på vikariat som avgiftsförvaltare på SCB. När den anställningen gick mot sitt slut tog jag kontakt med Amendo och i samma veva hörde min nuvarande chef av sig till Amendo med ett uppdrag. Någon vecka senare blev jag kallad på intervju till deras Treasury Support och sedan gick allt mycket snabbt. Efter ytterligare två veckor fick jag besked att jag fått uppdraget som skulle sträcka sig ett år framåt i tiden till att börja med. Jag blev kvar i två och ett halvt år tills min fasta anställning tog vid.

Största skillnaden mellan att börja som konsult och bli anställd, jämfört med att starta som anställd?

En stor skillnad är nog att man redan är en i gänget när man blir anställd och på så sätt vet vad man får hos arbetsgivaren. Därför kändes det som att vinna högsta vinsten när jag fick beskedet om att jag fått tjänsten.

Några tips till andra som är nyfikna på konsultyrket?

Tveka inte! Det är en fantastisk chans att komma ut och prova på olika arbetsgivare. Mitt tips är att vara sig själv och passa på att nätverka så fort tillfälle bjuds. Delta på alla konsultträffar och alla tillställningar företaget du arbetar på erbjuder. Du är din egen och får därför hela tiden marknadsföra dig själv på bästa sätt.