”Att arbeta som konsult har givit mig både trygghet och nya möjligheter”

Efter mer än 25 år av fastanställningar beslutade Christer Johansson att börja arbeta som konsult. Här delar han med sig av sina upplevelser och erfarenheter av konsultyrket, vad som skiljer rollen från en fast anställning - och delar med sig av sina bästa karriärtips!

Skidlift i skymning, konsultcase, Amendo Bemanning & Rekrytering

När Christer Johansson som 22-åring jobbade i köttdisken på Ica var han långt ifrån medveten om vilken gedigen karriär inom redovisning som väntade. Vi på Amendo fick glädjen att komma i kontakt med Christer vid en arbetsmässa i Stockholm. Då hade han lämnat livsmedelsbranschen bakom sig, och arbetade på ett telekombolag. Men han var redo att söka sig om efter en ny spännande utmaning och det dröjde inte länge förrän han blev konsult hos oss på Amendo – och klev ut på uppdraget som redovisningsekonom på Vattenfall.

Fick ansvar och förtroende

Christer tog sig an rollen med stor entusiasm. Skicklighet och förmågan att sätta upp och arbeta efter tydliga rutiner samt strukturer gjorde att han snart fick ett större ansvar över redovisningen inom företaget. Att som ny våga be om hjälp, trots att man har gedigen erfarenhet  inom sitt område, menar Christer är viktigt för en bra start.

– Jag kan inte tacka mina kollegor nog för all den fina hjälp jag fick i samband med starten av mitt uppdrag. Vi var ett stort team konsulter som arbetade tätt och stöttade varandra.

Va öppen för nya utmaningar

Christer poängterar vikten av att alltid vara öppen för nya möjligheter och utmaningar.

– Va öppensinnad för nya utmaningar och välkomna alla möjligheter. Innan jag började arbeta som konsult var jag säker på att en fast anställning var det bästa alternativet för mig. Men så fel jag hade. Det är viktigt att man ser ljust på framtiden och vad den har att erbjuda. Att man vågar vara sig själv och ha glimten i ögat, det är först då andra kommer våga nå ut till dig.

Christer fortsätter med att betona vikten av goda relationer.

– Min förmåga att vara positiv, hjälpsam, uppmärksam och en bra lyssnare har varit min väg till att utveckla goda relationer. Vilket har resulterat i ett stort och värdefullt nätverk.

Konsultrollen – en trygghet från början till slut!

– Efter mina sex år som konsult hos Amendo kan jag med handen på hjärtat varmt rekommendera andra som är nyfikna på konsultyrket att våga ta steget. Konsultrollen har givit mig både en trygghet och möjligheten att upptäcka samt testa på olika branscher och företag.

Läs också: Hur är det att jobba som konsult?

Christers 4 bästa karriärtips:

  • Lyssna på och ställ upp för dina kollegor. 
  • Tro på sig själv – och var ärlig mot dig själv! Behandla andra som du själv vill bli behandlad. 
  • Gör dig sedd och hörd. Att visa vem du är hjälper dina kollegor att nå ut till dig.
  • Sist men inte minst, ha glimten i ögat och bjud på lite humor då och då.

 

Vi på Amendo vill rikta ett stort och varmt tack till Christer för allt hans fantastiska jobb och fina engagemang. Vi önskar dig varmt lycka till med livet som pensionär och allt som väntar framöver!

 

Christer Johansson och Renée Li