Kundtjänstrådgivare på SEB – en lärorik och utvecklande roll

Hur är det att göra karriär inom en av Sveriges största banker? På SEB, en av Amendos många fina kunder, finns goda utvecklingsmöjligheter. Vi har träffat Angelica Tjernström, gruppchef på SEB i Sundsvall, och pratat om hennes utveckling inom banken. Här delar hon med sig av sin resa - och sina bästa karriärtips!

Händer håller telefoner mot blå och grön bakgrund.

Efter att ha drivit eget företag i flera år kände Angelica Tjernström att det var dags för ett branschbyte. Det roligaste med att driva eget företag var för henne ekonomi, därför sökte hon rollen som kundtjänstrådgivare hos SEB via Amendo. Efter en snabb och smidig rekryteringsprocess lämnade hon egenföretagandet bakom sig och klev in i sin nya roll på SEB hösten 2018.

Kundtjänstrådgivare – en utvecklande roll

– Rollen och SEB som arbetsgivare kändes kanon redan från dag ett. Min onboarding började med en utbildning på några veckor. Där fick jag inte bara upplärning av alla system och verktyg, utan även möjligheten att besöka SEB:s olika kontor och avdelningar. Det gav mig ett helhetsperspektiv och en god förståelse för hur banken arbetar, säger Angelica Tjernström. 

Fördelen med att arbeta som kundtjänstrådgivare menar Angelica är all den fina erfarenhet och kompetens man skaffar sig under kort tid.

– Rollen som kundtjänsrådgivare är otroligt lärorik! Jag hade så många olika kundinteraktioner med olika ärenden varje dag att jag snabbt lärde mig arbetsuppgifterna. Det är en erfarenhet som jag tror är en god grund för framtida karriärvägar inom banken, säger Angelica Tjernström.

Rollen som kundtjänstrådgivare är otroligt lärorik.

Klättrade vidare inom SEB

Efter en tid gick Angelica vidare inom banken och började arbeta som kompetensutvecklare. En tjänst med fokus på att utbilda nyanställda, där hon fick möjligheten att använda all sin fina kunskap och erfarenhet som hon skaffat sig i rollen som kundtjänstrådgivare. Men karriärtrappan tog inte slut där. Idag har hon tagit ytterligare ett kliv vidare och är gruppchef med ansvar för ett team om snart 18 kundtjänstrådgivare inom SEB:s verksamhet i Sundsvall. 

– Min tidigare erfarenhet inom SEB var en god förutsättning för rollen som gruppchef. Det är en tjänst som jag trivs väldigt bra i och ser en framtida utveckling inom. Tack vare min erfarenhet inom banken kan jag vara den coachande och stöttande ledare som mitt team behöver, säger Angelica Tjernström.

Stora utvecklingsmöjligheter

Angelicas karriärresa är ett tecken på de många fina utvecklingsmöjligheter som finns inom SEB. 

– Inom banken finns många karriärsmöjligheter, så länge man vill och har ambitionen. SEB har kontor runt om i hela landet där det finns goda möjligheter att ta steget vidare i karriären. Potentialen är stor, säger Angelica Tjernström.

Angelicas bästa karriärtips för att få drömjobbet

  • Våga söka dig om efter utmaningar. Så länge man tycker att någonting är roligt och har viljan kan man komma långt. Det är ofta potentialen, attityden och drivkraften som spelar roll, inte vad som står på pappret.
  • Kom ihåg att alla går igenom en utvecklingsresa och börjar från ruta ett. Ingen kan allt från början, kunskapen kommer med tiden.
  • Har du ambitionen att klättra inom ett bolag? Då är det bra att börja med en instegsroll.
  • Sök jobb aktivt. Så länge man vill, och tar action, finns det många lediga jobbmöjligheter.

 

Angelica Tjernström, gruppchef SEB

Angelica Tjernström, gruppchef SEB

 

Är du nyfiken på en karriär inom SEB? Vi på Amendo söker regelbundet flertalet kundtjänstrådgivare till bankens verksamheter runt om i landet. Läs mer om vilka tjänster vi har ute just nu på vår karriärsida. Varmt välkommen med din ansökan!