Konsulten Emma gick från nyexad till drömjobbet

När Emma sökte sig till finansbranschen efter examen möttes hon av motgångar - trots meriterande utbildning och stort eget driv var konkurrensen hård. Genom ihärdighet, optimism och en golftävling fick hon ett konsultuppdrag via Amendo Talents och såg sin chans att visa framfötterna. Nu tar hon klivet från konsultrollen till en anställning på samma arbetsplats, och har dessutom lyckats landa sitt drömjobb.

Dator, plånbok, mobil och kameraobjektiv på träbord, Amendo

Hej Emma! Kan du berätta lite om dig själv?

Jag är uppvuxen i Sollentuna och har varit sportintresserad i hela mitt liv. Jag läste golfinriktning på gymnasiet vilket ledde till ett stipendium att börja på universitet i USA. Jag visste att jag ville in i finansbranschen och tog en kandidatexamen inom finansanalys, parallellt som jag la mycket tid på golfen. Efter fyra roliga och lärorika år i USA flyttade jag hem till Sverige för att börja söka jobb.

Hur kom det sig att du började som konsult hos oss?

När jag kom hem från USA sökte jag massor av jobb utan att få komma på intervju eller ens få återkoppling på min ansökan. Eftersom jag satsat mycket på golfen under åren hade jag knappt någon arbetslivserfarenhet. Det kändes tungt att varken mina betyg eller prestationer inom golfen verkade spela någon roll – jag kom ingenstans med det här hemma. Under en golftävling träffade jag en trevlig tjej som jobbade på en storbank i Stockholm och hade tagit in konsulter från Amendo Talents. Hon kopplade ihop mig med sin kontaktperson och jag fick komma på intervju. Det var jätteskönt – även om jag inte hade några förväntningar på att få jobb direkt kändes det som att en dörr öppnades.

Vad hände sedan?

Det gick väldigt snabbt. Jag fick ett konsultuppdrag på ett stort finansbolag nästan på en gång. Det var ett kortare uppdrag men jag såg min chans att visa framfötterna. När uppdraget tog slut gick det bara ett par dagar emellan, sen kom jag ut på ett nytt långt uppdrag som riskbedömningsassistent på ett försäkringsbolag. Det pratas ofta om osäkerheten i bemanningsbranschen men jag kände aldrig av det. Min konsultchef skötte allting jättebra och jag har alltid känt mig trygg som anställd.

Nu lämnar du snart konsultrollen för att få en fast anställning på samma arbetsplats. Hur gick det till?

När jag började på försäkringsbolaget var det i en administrativ roll och jag fick snabbt mycket eget ansvar. Jag tror egentligen bara det handlar om att visa att man tar arbetet på allvar – är noggrann, lojal, tar på sig lite mer än vad som förväntas och tar egna initiativ. När det sedan kom upp en intern tjänst som medicinsk riskbedömare trodde jag inte att jag var tillräckligt kvalificerad, men jag fick stort stöd av gruppen som tyckte att jag skulle söka. Det känns jätteroligt och jag är så glad över att ha fått den här chansen!

Hur ser du på framtiden?

Jag trivs jättebra i försäkringsbranschen och känner verkligen att jag har hamnat rätt. Arbetsuppgifterna, gruppen, stämningen – det är här jag vill vara. Det är häftigt att känna så! Nu står jag inför en stor utmaning att lära mig allt nytt vilket känns nervöst och pirrigt, men också jättekul. Det sägs att det tar i snitt sju år att bli medicinsk riskbedömare, därför har jag som mål att ta mig dit på fem. Jag har byggt en bra grund vilket är en av fördelarna med att vara konsult, man kan prova sig fram i olika roller och får ett stort nätverk på köpet. Det har gett mig bra förutsättningar inför framtiden.

Vi önskar Emma stort lycka till och passar på att tacka för tiden hos oss!