Amendo utses till ett Karriärföretag 2021!

Varje år listar Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Vi på Amendo är mycket glada och stolta över att för andra året i rad har blivit tilldelad den värdefulla och viktiga utmärkelsen - och hamnar därmed på listan som ett Karriärföretag 2021!

Amendo utses till Karriärföretag 2021

Karriärföretagen är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter såväl för nyexaminerade studenter som unga arbetstagare. Syftet med Karriärföretagen är att underlätta för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare – samtidigt som man vill lyfta företag som genomför ett framgångsrikt employer branding-arbete.

2021:s lista består av både välbekanta varumärken som har byggt upp ett starkt arbetsgivarvarumärke under lång tid och nykomlingar som utökat sitt strategiska arbete under 2020. Vi på Amendo är stolta och glada över att för andra året i rad ha tilldelats utmärkelsen och hamnar därmed på listan som ett Karriärföretag 2021.

– Vi är så glada och stolta över att för andra året i rad ha fått denna värdefulla nominering. Det vittnar tydligt om att vi på Amendo når ut med vårt kärnbudskap om att vi står för framtidens kompetens, både mot våra kandidater och våra kunder och att vi gör det på ett modernt och energifyllt vis, säger Cecilia Mannheimer.

Juryns motivering till att Amendo har tilldelats utmärkelsen Karriärföretag 2021 lyder:

”Amendo har ett utmärkt employer branding-arbete. De är den perfekta arbetsgivaren när det är dags att ta första, eller nästa steg i karriären. Med många karriärval och bra stöd från ledningen har alla medarbetare goda förutsättningar att nå sina mål. Deras hemsida är av det snyggaste slaget och de digitala kanalerna innehåller högkvalitativt content. Det har en familjär storytelling som gör oss intresserad och inspirerad av företaget. Vi ser att samarbetet mellan marknad och HR har skapat en fantastisk företagskultur – bra jobbat Amendo! Karriärföretagen utser härmed Amendo till ett av Sveriges Karriärföretag 2021.”

Ett starkt employer brand 

Den senaste tidens speciella situation har ställt allt högre krav på arbetsgivare att arbeta med sitt employer brand. Det har varit nödvändigt att ställa om och hitta nya, innovativa sätt för att engagera och kommunicera med såväl befintliga som nya medarbetare – och för att i andra former synas på arbetsmarknaden. För oss på Amendo är vårt employer branding-arbete centralt i allt vi gör.

– Vi på Amendo jobbar ständig med vårt employer branding. Människor är vår kärnaffär och vi vill attrahera de bästa talangerna och lika viktigt är det att behålla våra duktiga medarbetare. För att attrahera dessa vill vi kunna erbjuda något mera, oavsett konjunkturer, pandemier och andra svängningar. En arbetsplats där man trivs och vill vara med och utvecklas. Våra medarbetare är lika viktiga som våra kunder. Vi bryr oss om våra medarbetare på riktigt, säger Susanne Bagger, koncern-vd på Amendo Group. 

För att få utmärkelsen krävs att företaget lever upp till Karriärföretagens kriterier och därefter granskas av en jury. Utmärkelsen har delats ut till företag, myndigheter och kommuner i Sverige sedan 2011.

Här kan du läsa mer om Karriärföretagen.