Hitta motivationen i höst – 5 tips som kickstartar din karriär

Hösten är på ingång och även om den ibland kan ses som en enda lång transportsträcka innebär den för många tid för att söka nytt jobb, ladda upp med inspiration och hitta nya utmaningar. Här delar vi med oss av våra bästa tips på hur du hittar motivation i höst - och kickstartar din karriär.

Kaffekopp med blomma i mot lila bakgrund.

Tillåt dig att mjukstarta

Även om du trivs i din nuvarande arbetssituation finns det dagar då det kan kännas lite tyngre att starta arbetsdagen – framförallt under årets mörkare månader. Under dessa dagar behöver du tillåta dig själv en mjukstart. Prioritera dina arbetsuppgifter i lugn och ro över morgonkaffet, fokusera på det som är viktigast och tillåt dig själv att inte vara ditt bästa jag. Att börja i ett lägre tempo ger dig bra förutsättningar för att sedan komma tillbaka till din vanliga energinivå.

Från höstdepp till höstpepp

Att känna sig trött och nedstämd när höstmörkret börjar falla är tyvärr något som hör vanligheterna till. Bästa botemedlet? Omringa dig av saker som gör dig glad – både i din arbetsvardag och i ditt privatliv. Planera in saker du vet ger dig energi och stäng ute negativa röster. Boka in digitala fikar och luncher med dina kollegor, gå långa promenader eller varför inte sätta upp din egen hemmabio? Att ha något att se fram emot är guld värt i höstmörkret.

Hitta ny inspiration och kunskap

För många innebär hösten reflektion över arbetet och nuvarande karriärsituation. Om du känner att du är redo för nya utmaningar i din roll, börja med att fråga dig själv vilka dessa är och prata sedan med din chef om hur kompetensutvecklingen och utvecklingsmöjligheterna ser ut på just din arbetsplats. Vill du istället inhämta ny kunskap utanför jobbet? Inga problem! Idag finns det en mängd olika workshops, kurser, nätverk, webinarium och andra plattformar att gå loss på.

Ta gärna del av våra #amendoinspire-webinar.

Skaffa en mentor

Ett annat hett tips för att hitta inspiration och ladda med ny kunskap är att skaffa en mentor. En mentor är en person som erbjuder dig sin kunskap, tid, nätverk och stöd – och som finns där för att diskutera karriärval och möjligheter. Det kan vara en kollega, vän eller annan person i branschen som du inspireras av. Många branscher och arbetsplatser har mentorprogram där de anställda har möjlighet att söka en mentor. Kika runt och se vad som passar just dig.

Nystart

Även om vi befinner oss i speciella tider måste vi försöka se hösten som en positiv nystart – och som en möjlighet att börja om på ny kula. Ut med det gamla, in med det nya och våga utmana dig själv. Kanske känner du att det är dags för nästa steg i karriären? Hösten är ett utmärkt tillfälle att söka nytt jobb. Vi har många lediga jobb för dig som söker nya utmaningar inom ekonomi, bank, finans, försäkring, HR och kommunikation. Här hittar du alla våra lediga jobb just nu.