Underkonsult som redovisningsekonom

Catherine är läraren som gått tillbaka till ekonomyrket. I dag driver hon eget företag och tar uppdrag via oss på Amendo som underkonsult.

miniräknare_blå_block_papper_gem

Kan du berätta lite kort om dig själv?

Jag är glad, pigg och internationell. Jag har bott i flera europeiska länder och kan fyra europeiska språk flytande. Ett femte kan jag använda som turist. Jag tycker om att umgås och jobba tillsammans med andra människor. Därför är mina uppdrag ute hos kunder väldigt viktiga då jag annars jobbar ensam eftersom jag är egen företagare.

Vad innebär ditt nuvarande uppdrag?

Jag är underkonsult för Amendo och arbetar som redovisningskonsult med uppgifter som pendlar mellan löpande bokföring, bokslutsarbeten, leverantörsfakturor och andra administrativa uppgifter. Mina arbetsuppgifter är väldigt blandade och det blir aldrig tråkigt på jobbet.

Hur har dina tidigare uppdrag sett ut?

Detta är mitt första uppdrag via Amendo som underkonsult men jag har jobbat som konsult sedan två år tillbaka, då med liknande uppgifter enligt ovan. Men även arbetat som lärare och undervisat i engelska och tyska på högstadiet och gymnasium i 13 år. Jag har lärarexamen från Lärarhögskolan i Stockholm och fil mag. och fil kand. i engelska och tyska från Stockholms Universitet. Jag lämnade läraryrket för 3 år sedan för att återuppta mitt gamla hederliga ekonomyrke som jag fortfarande älskar och haft lång arbetslivserfarenhet inom innan jag sadlade om till lärare. Nu driver jag eget företag, en redovisningsbyrå med egna kunder och jobbar samtidigt som underkonsult via Amendo.

Vad är roligast med att jobba som konsult?

Jag älskar det! Det är en viss utmaning att vara konsult som jag gillar. Jag har kontroll över min tid och mitt liv och samtidigt befinner jag mig där mitt uppdrag är med stor glädje. Arbetet ute hos kunder engagerar mig lika mycket som det vore mitt företag. Jag tar med mig det bästa från mitt samlade yrkesliv och sprider det hos kunden.

Finns det några nackdelar med konsultyrket?

Är man beroende av fasta arbetsplatser, kollegor och chefer för att prestera och utvecklas är konsultyrket inte lämpligt. Men trivs man med sig själv och ser omväxling som utveckling, då är det bara kul och det bästa sättet för att utvecklas på alla sätt och vis. I början på ett nytt uppdrag känns det lite svårt innan man har förstått allt men bara efter några dagar brukar det kännas bra. Det gäller också att få bra kontakt med de anställda så att man vågar be om hjälp när det behövs.

Några konkreta tips till den som är nyfiken på konsultyrket?

Vill du öka din yrkeskompetens på arbetstid, ta ett konsultuppdrag! Vill du dessutom utveckla dig personligen, våga ta flera konsultuppdrag!

Vad gör du om 5 år?

Då jobbar jag tillsammans med en vän och kollega och driver tillsammans med henne vårt företag.