Amendo utses till Karriärföretag 2020!

Varje år listar Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Vi är glada och stolta över att meddela att i år har Amendo tilldelats utmärkelsen och hamnar därmed på listan som ett Karriärföretag 2020!

Amendo utses till Karriärföretag 2020

Karriärföretagen utser varje år de 100 arbetsgivare i Sverige som anses vara mest attraktiva för studenter och young professionals att göra karriär på. Målet är att förenkla för unga talanger att hitta sin nästa arbetsgivare och samtidigt lyfta företag som erbjuder en bra start på karriären och har ett framgångsrikt employer branding-arbete.

– Att attrahera framtidens kompetenser är kärnan i vårt arbete! Vi vill bygga vår kommunikation och vårt employer brand på att vara ärliga, transparenta och tydliga, i allt från hur vi formulerar våra jobbannonser till hur vi syns i sociala medier. Sen hoppas jag att vår arbetsglädje och att vi verkligen gillar att arbeta med människor märks – våra medarbetare är våra bästa ambassadörer och det är de som sprider vårt varumärke! säger Erika Brännström, HR-chef på Amendo Group.

Juryns motivering till att Amendo har tilldelats utmärkelsen lyder:

”Med sin förmåga att identifiera och utveckla kandidater utför Amendo ett utmärkt Employer Branding-arbete. Genom en stark företagskultur och hög kompetens kan varje medarbetare känna sig trygg och välkommen. Härmed utses Amendo till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.”

Tydlig nisch och branschkunskap en framgångsfaktor

Tack vare en tydlig nisch inom ekonomi, bank, finans, försäkring, HR och kommunikation har Amendo byggt upp både ett relevant kandidatnätverk och gedigen kunskap om branschen. Cecilia Mannheimer är stolt över utmärkelsen.

– Vi på Amendo är oerhört stolta och glada över utmärkelsen då det skickar tydliga signaler om hur våra kandidater och kunder upplever vårt arbete i att tillsätta rätt kompetens till rätt uppdrag. Vi lägger ned mycket arbete på att förstå våra kunders kompetensväxlingsbehov och framtidens kompetenser inom vår nisch. Därför känns det extra roligt att man upplever oss som ett attraktivt karriärföretag, säger Cecilia Mannheimer.

För att få utmärkelsen krävs att företaget lever upp till Karriärföretagens kriterier och därefter granskas av en jury. Utmärkelsen har delats ut till företag, myndigheter och kommuner i Sverige sedan 2011.

Bästa karriärsida 2020

Vi är även mycket stolta och glada över att Amendo har blivit nominerad inom kategorin Bästa karriärsida.

Juryns motivering lyder:

”Denna arbetsgivare har på ett tydligt sätt kopplat ihop verksamheten med arbetsgivarevarumärket på sin hemsida. Det är också en väl vald portion storytelling som känns modern och inspirerande. Man speglar också mångfalden inom företaget på ett tydligt sätt. Det är därför lätt att bli intresserad och inspirerad av detta företag utifrån den digitala kommunikationen. Vi tycker också att hemsidan andas fräschör och nytänkande vilket inte är helt vanligt. Ett riktigt kraftfullt arbete har genomförts såväl med sociala medier såsom hemsida. Bravo!”

Här kan du läsa mer om Karriärföretagen.