Frida är Transfer agency administrator på DNB

Från Skellefteå till fondvärlden på Irland och vidare till DNB i Stockholm. Frida Nylén från gillar fart och fläkt och jobbar i dag med fondadministration och är kundernas kontakt in mot företaget.

Gammaldags telefon mot vit bakgrund, Amendo

Hej Frida! Berätta lite kort om dig själv.

Jag är en glad och sprallig ekonom från Skellefteå som nu bor i Stockholm. Direkt efter min Service Managementexamen flyttade jag till Irland där jag snabbt hamnade inom fondvärlden. Totalt blev det fem år inom Citi Hedge Fund Services. Jag uppskattar resor, konserter, sportevenemang, god mat och nya bekantskaper. ”Tacka ja till alla inbjudningar” är ett ledord jag följer som öppnar möjligheter både karriärsmässigt och privat.

Vad innebär ditt nuvarande uppdrag?

Sedan ett år tillbaka arbetar jag på DNB TA med kapitalförvaltningens dagliga fondadministration. Det inkluderar bland annat registrering av handelordrar, köp-och säljlikvider, NAV-kurser, intern & extern rapportering, fondkontoanmälningar, månadssparande, kundcenter. Min roll, tillsammans med mitt team är att vara kundernas kontaktpunkt för information och handel.

Vad är roligast med att jobba som konsult?

Att man får prova att arbeta på flera olika företag och tjänster, vilket bidrar till att man får utökad erfarenhet och kontaktnät. Eftersom man får ”två arbetsgivare”; Amendo och uppdragsgivaren så har man en fot i båda läger med exempelvis dubbel uppsättning kollegor och sociala tillställningar.

Några nackdelar med konsultyrket?

Vid kortare uppdrag kan det säkert kännas trist att lämna en tjänst när man precis börjat lära sig rollen ordentligt. Och så kan det finnas en osäkerhet på lång sikt; var kommer jag att arbeta om ett år? Vilken tjänst kommer jag att ha? Vilka kollegor kommer jag jobba med och liknande funderingar.

Vad gör du om 5 år?

Jag vill såklart jobba på en bra arbetsplats med trevliga kollegor och utmanande arbetsuppgifter, var det sedan ligger spelar mindre roll. Jag är öppen för fortsatt arbete i Stockholm, men en tjänst hemåt Norrlandstrakterna eller utomlands igen skulle jag inte tacka nej till. Utöver jobb ser jag gärna att jag tagit mig från att bo i en 1:a i andrahand till något mer ”eget”, plus att jag gärna skulle bocka av några fler länder/städer på min reslista.