God jul och gott nytt år önskar vi på Amendo

2018 börjar lida mot sitt slut och ett nytt spännande år väntar runt hörnet. Ett år som förhoppningsvis kommer bjuda på både möjligheter och utmaningar. Men innan vi lutar oss tillbaka och njuter av julledigheten vill vi på Amendo blicka tillbaka på året som gått - och dela med oss om vad som väntar 2019.

Vit julgranskula och granris mot vit bakgrund, Amendo

2018 har varit ett bra och händelserikt år, inte bara för Amendo utan även för vår bransch. Rekryterings– och bemanningsbranschen växer och vi ser att utvecklingen går snabbt framåt. Även om marknaden fortfarande tillhör kandidaterna finns det en ökad efterfrågan på specialiserad kompetens och allt fler företag väljer att hitta sin nisch. Det ser vi som en positiv trend där Amendo med nischen ekonomi, bank finans, försäkring, HR och kommunikation har legat i framkant sedan starten 2001. 

Amendo fortsätter att växa 

Tack vare våra fantastiska konsulter, kunder och kandidater har 2018 varit ett bra år för Amendo och vi fortsätter att växa – i alla regioner. I region Väst har vi haft ett fartfyllt år där verksamheten växer stadigt genom starka befintliga kunder, men även många nya kundkontakter har skapats. Region Syd växer så det knakar och förstärker personalstyrkan med ytterligare en konsultchef inför det nya året. Även region Norr har haft ett starkt 2018. Våra kollegor i Sundsvall har tillsatt hela 209 personer, vilket visar att efterfrågan på kompetens ökar även utanför storstäderna – fantastiskt roligt tycker vi! 

Nya satsningar och trender

Även om vi har haft ett spännande och händelserikt år lyfter vi blicken och ser förväntansfullt fram emot allt 2019 har att erbjuda. Vi på Amendo kommer fortsätta vårt arbete med att vara ett transparent företag. Fullständig transparens har idag blivit ett krav på näringslivet och ett av de effektivaste sätten att bygga tillit på. Även om transparens var 2018:s hetaste snackis kommer trenden följa med oss in i det nya året och vi på Amendo kommer fortsätta låta fulländad insyn, öppenhet och deltagande genomsyra allt vi gör. 

Vi kommer även fortsätta att göra stora satsningar på digitalisering. Vi ser fram emot att 2019 börja arbeta med influencer marketing för att nå ut och attrahera fler, men också rätt, kandidater. Vi ser även att en av det nya årets stora trender kommer att vara sociala rekryteringsrobotar, vars syfte är att skapa mer rättvisa rekryteringsprocesser. Rättvis rekrytering ligger oss varmt om hjärtat och vi kommer därför fortsätta att göra stora satsningar inom området. Men även om vi är nyfikna på trenden och vart utvecklingen av AI är påväg, är vi i dagsläget inte helt övertygade.  

Med ytterligare ett kanonår bakom oss ser vi fram emot att ringa in det nya året och välkomna nya utmaningar. Oavsett hur din julledighet ser ut vill vi tacka för året som gått och önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! 

Bästa hälsningar från oss på Amendo

Susanne Bagger, VD

Ps. Du vet väl att vi finns på plats under hela julledigheten? Tveka inte att höra av dig till oss.