Stefan jobbar som financial controller

Med en fast anställning som mål började Stefan konsulta. Nu vill han fortsätta som konsult, trots att jobberbjudanden dykt upp. Nya utmaningar och variation är vad som håller Stefan kvar i konsultrollen.

Tangentbord, penna, kaffekopp och körsbär mot vit bakgrund, Amendo

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag är ursprungligen från Uppsala, bosatt i Stockholm i runt 30 år. Har arbetat inom ekonomi hela min yrkesverksamma tid. Som person gillar jag att röra på mig så mycket som möjligt. Blir mest löpning då det inte kräver så mycket teknik. Att resa, umgås med vänner och slappa på landstället är alltid trevligt.

Vad innebär ditt nuvarande uppdrag?

Just nu arbetar jag på Telecomputing Sweden AB som financial controller. Bolaget är relativt stort med en omsättning på 400 mkr och drygt 300 anställda. Huvudspåret är datadrift vilket också genererar en hel del konsultintäkter. Det är en betydande rapportering till våra ägare i Norge, både periodbokslut och upprättande av nya prognoser varje månad. Ekonomisk styrning, analyser, vara delaktig i budgetprocessen. Vidare upprättande av årsredovisning inklusive dialog med bolagets revisorer och skatteberäkningar.

Hur har dina tidigare uppdrag sett ut?

Jag har haft två tidigare uppdrag hos Amendo, på Huvfudstaden och Ticnet. Uppdragen var ganska likartade mitt nuvarande då alla varit på ekonomifunktionen. Mina uppdrag bruka vara upp till ett år. På Ticnet blev det tre så där kunde jag växa in i bolaget och hjälpa till att utveckla processer och rutiner.

Hur kom du i kontakt med oss?

Jag hade avslutat ett uppdrag via Manpower. Det var lite tunt med nya uppdrag så jag letade på webben och hittade ett intressant uppdrag som Amendo hade. Allt gick sedan mycket fort. På mindre än en vecka var jag på plats hos kunden.

Vad är roligast med att jobba som konsult?

Tveklöst att man hela tiden får nya utmaningar. Mina uppdrag frånsett det på Ticnet har varit relativt korta, upp till max ett år. Man får också ett snabbt växande kontaktnät.

Finns det några nackdelar med konsultyrket?

Det finns alltid en risk att man hamnar lite utanför gemenskapen, detta är dock ingenting jag upplevt trots att jag nu jobbat lång tid som konsult. Sedan är Amendo riktigt bra på att hand om sina konsulter med allt ifrån konsultträffar till kompensutveckling.

Vad gör du om fem år?

Jag kör absolut vidare på konsultspåret inom ekonomi/redovisning så länge jag tycker det är kul och jag får intressanta uppdrag. När jag började med konsultrollen var nog tanken att det skulle leda till en anställning så småningom. Jag har fått några sådana erbjudanden men känner att konsultrollen passar mig bättre.