Jennifer är skadereglerare på Agria

Efter att ha registrerat sig i vår kandidatbank fick Jennifer ett telefonsamtal från oss på Amendo. Sedan två år tillbaka jobbar hon nu på Agria Djurförsäkring i Stockholm som skadereglerare.

Färgglad frukt mot rosa bakgrund, Amendo

Berätta lite kort om dig själv Jennifer!

Jag är en glad och positiv norrlänning som flyttade till Stockholm för snart två år sedan. Är uppvuxen på landet utanför Sundsvall och älskar djur, natur och att resa. Jag har även bott i Trondheim där jag jobbade som butikschef på Vero Moda. Innan min tjänst på Amendo var jag anställd av Kontorsfixarna och jobbade på Trygg-Hansa i Sundsvall.

Vad innebär ditt nuvarande uppdrag som skadereglerare på Agria?

Jag började mitt uppdrag på den norska skadeavdelningen år 2011. Idag jobbar jag för svenska Agria med att reglera hund-, katt- och smådjursförsäkringar. Utifrån försäkringsvillkoren utreder och bedömer jag om kunderna har rätt till ersättning och hur stor ersättningen isåfall blir. Jag går igenom många veterinärjournaler och betalar ut eller avslår ersättning till försäkringstagarna. Tjänsten innebär mycket kontakt med kunder och veterinärer via telefon, fax, e-post och brev.

Hur kom du i kontakt med oss på Amendo?

Jag ville länge flytta till Stockholm eftersom jag hade både vänner och familj här. Började därför söka jobb via nätet och registrerade mitt cv hos olika bemanningsföretag och jobbsajter. Amendo ringde upp mig för att höra lite närmare om vad jag ville arbeta med. Kort därefter fick jag åka ner på en personlig intervju eftersom det dykt upp ett uppdrag som passade mig. Ett annat bemanningsföretag kontaktade mig samtidigt gällande samma jobb men jag valde att fortsätta kontakten med er tack vare den personliga och familjära stämningen jag upplevde.

Vad tycker du är roligast med att jobba som konsult?

Möjligheten att få jobba i lite olika branscher och få ett större kontaktnät. Du står inte ensam utan har en etablerad arbetsgivare med gott rykte som hjälper till att ”promota” dig vilket gör att det kan vara lättare att få in en fot hos olika företag. Man får dessutom fler kollegor och får vara med på evenemang hos både Amendo och sin uppdragsgivare.

Finns det några nackdelar med konsultyrket?

Vid kortare uppdrag kan det finnas en viss osäkerhet kring vad som kommer hända härnäst. Trivs man med kollegor och sina arbetsuppgifter kan det bli tufft att bryta upp och jobbigt att sätta sig in i allt nytt när man hoppar på nya uppdrag.

Vad tror du att du gör om 5 år?

Då hoppas jag att jag är på en arbetsplats där jag stormtrivs med varierande arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik med underbara kollegor. Gissar att jag bor kvar i Stockholm eller någon annan större stad i Sverige med man, barn och förhoppningsvis även en fjällstuga i närheten av Åre.