Redovisningschef

Har du tidigare erfarenhet som redovisningschef och är redo för nya uppdrag? Eller är du kanske intresserad av att bli redovisningschef i framtiden? Här kan du hitta både lediga tjänster inom området och läsa mer om vad rollen innebär, vad en redovisningschef har för lön och ta del av de lediga tjänster som finns tillgängliga i Stockholm just nu.

Kontakta oss

Kan vi hjälpa dig med en rekrytering eller ett konsultbehov? Fyll i formuläret så återkommer vi snarast! Du når oss också på 08-545 880 55.

Vill du arbeta som redovisningschef?

Vi på Amendo har många lediga jobb för dig som är eller vill bli redovisningschef. Klicka på knappen nedan för att se alla våra lediga jobb inom ekonomi och redovisning.

Vad är en redovisningschef?

Som redovisningschef axlar du huvudansvaret för organisationens redovisning och finansiella rapportering samt leder och utvecklar redovisningsavdelningen. Tjänsten i sig kan variera från bolag till bolag, ibland kan rollen även benämnas som redovisningsansvarig.

Vilka arbetsuppgifter har en redovisningschef? 

Rollen som redovisningschef är bred och innefattar arbetsuppgifter med både strategiskt och operativt ansvar. Som redovisningschef har du vanligtvis personalansvar och rapporterar kontinuerligt till bolagets CFO. I rollen ligger fokus på redovisning, bokslut och rapportering – men att sköta kontakten med myndigheter, revisorer, försäkringsbolag och skatterådgivare ingår även i redovisningschefens arbetsuppgifter.

Vad tjänar en redovisningschef?

Redovisningschefens lön varierar beroende på verksam bransch, erfarenhet, ansvar och utbildningsnivå. Månadslönen för en redovisningschef ligger vanligtvis i spannet mellan 45.000 kronor och 65.000 kronor. Som redovisningschef kan du förvänta dig en medellön på 58.700 kronor.

Vilka egenskaper och kompetenser krävs för en redovisningschef?

Som redovisningschef bör du besitta en högre ekonomisk utbildning riktad mot redovisning samt ha arbetslivserfarenhet inom redovisning eller revision. Du behöver ha god kunskap om relevanta regelverk och lagar – samt förmågan att kunna effektivisera och utveckla redovisningsprocesser. För att trivas i rollen som redovisningschef behöver du vara en strukturerad, analytisk och noggrann person. Vidare behöver du vara en erfaren ledare samt besitta god kommunikativ förmåga för att kunna samarbeta såväl internt som externt.