Redovisningschef

Jobb? Bemanning? Konsulter? Rekrytering? – Vi hjälper dig!

Kontakta oss

Kan vi hjälpa dig med en rekrytering eller ett konsultbehov? Fyll i formuläret så återkommer vi snarast! Du når oss också på 08-545 880 55.

Vill du bli redovisningschef?

Vi på Amendo har många lediga jobb för dig som är eller vill bli redovisningschef. Klicka på knappen nedan för att se alla våra lediga jobb inom ekonomi och redovisning.

Vad är en redovisningschef?

Som redovisningschef, en roll även kallad redovisningsansvarig, bär du huvudansvar för organisationens redovisning och finansiella rapportering. Du leder, kvalitetssäkrar och utvecklar likaså arbetet på redovisningsavdelningen. Du kan även arbeta som en interim redovisningschef, men har då fokus på att under ett tillfälligt uppdrag utnyttja din ekonomiska spetskompetens till det förändringsarbete som organisationen du arbetar för är i behov av.

Vilka arbetsuppgifter har en redovisningschef? 

Redovisningschef är en bred ekonomiroll som innefattar arbetsuppgifter med både strategiskt och operativt ansvar. Ofta efterfrågas en redovisningschef som kombinerar stabilt ledarskap med hands-on praktiska arbetsuppgifter rörande redovisning, bokslut och rapportering. Som redovisningschef har du vanligtvis personalansvar över ett team och rapporterar kontinuerligt till bolagets CFO. Att sköta kontakten med myndigheter, revisorer, försäkringsbolag och skatterådgivare ingår även i redovisningschefens arbetsuppgifter.

Vad tjänar en redovisningschef?

Redovisningschefens lön varierar beroende på verksam bransch, erfarenhet, ansvar och utbildningsnivå. Månadslönen för en redovisningschef ligger vanligtvis i spannet mellan 45 000 kr och 65 000 kr. Som redovisningschef kan du förvänta dig en medellön på 58 700 kr för både män och kvinnor. Det råder inte heller någon större löneskillnad ifall du arbetar som redovisningschef inom offentlig eller privat sektor.

Vilka egenskaper krävs för en chefsroll inom redovisning?

Som redovisningschef bör du besitta en högre ekonomisk utbildning riktad mot redovisning samt ha arbetserfarenhet från en redovisningsroll eller revision. Med en god kunskap i regelverk och lagar behöver du även kunna se mönster i redovisningen för att kunna effektivisera och utveckla redovisningsprocesser. För att trivas i rollen som redovisningschef bör du vara en strukturerad och analytisk person med goda kommunikativa förmågor. Goda ledaregenskaper krävs även för att du i din chefsroll ska kunna skapa gott samarbete mellan ekonomiavdelningarna, revisorerna och inom redovisningsteamet.