Så boostar du din karriär inför hösten

Efter sommarens lediga dagar kan det vara perfekt att reflektera över din jobbsituation, framtida karriär och drömmar. Här ger vi tips på hur du kan ladda upp inför hösten och boosta karriären i rätt riktning!

paraply_rosa_tak
 • Utvärdera halvåret

  Se tillbaka på året – vad har varit höjdpunkterna, snedstegen, utmaningarna? Vad är det som har gjort att du har upplevt det så? Våga reflektera även över de jobbiga sakerna – vad skulle du ha gjort annorlunda i efterhand?

 • Se din roll utifrån

  Med en paus från det dagliga arbetet och ett lite lugnare tempo är det enklare att få ett utifrånperspektiv på din arbetsroll. Är du där du vill vara? Ligger arbetsuppgifter, ansvarsområden och utveckling i linje med dina ambitioner? Om inte – hur långt ifrån har du hamnat?

 • Sätt konkreta mål

  Utgå från de två tidigare punkterna och ta fram tre tydliga mål för dig själv. Målen ska vara genomtänkta, realistiska och gärna uppdelade på delmål. Kanske kan du utveckla befintliga mål eller sätta helt nya? Flytta ribban mellan målets mest överkomliga gräns och den näst intill ouppnåeliga för att få perspektiv över målets rimlighet.

 • Ladda med kunskap

  I vår digitala och snabbrörliga omvärld blir du aldrig fullärd. Med dina mål som grund, sätt upp en plan över vad du vill och behöver lära dig mer om och gå loss på Youtube, onlinekurser, böcker, poddar och TED Talks. Var nyfiken men försök hålla inlärningen på en lättsam nivå och i linje med dina uppsatta mål.

 • Ett gott skratt förlänger (arbets)livet

  Som ett sista steg bör du fundera över vad som gör dig glad på jobbet. Att ha roligt på jobbet är viktigt för trivsel, prestation och utveckling. Hitta din arbetsglädje och dela med dig av den. Din egen inställning och energi påverkar hela teamets arbetsklimat och kan bidra till att lyfta hela gruppen.

Ps. Känner du istället att det är dags för ett helt nytt steg i karriären? Här kan du se våra lediga tjänster – kanske hittar du ditt drömjobb!