Tack för 2019 och välkommen 2020

Vi på Amendo sammanfattar året som gått, vilka utmaningar och möjligheter som väntar framöver och önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Kaffekopp, polkagris och rosa paket mot vit marmorbakgrund, god jul önskar Amendo

Brexit och ny regering i Sverige (till sist), EU-val och varning om höjda räntor, Greta gör världssuccée och vi firar 50 år sedan människan satte en fot på månen. Rökförbud införs på svenska uteserveringar och 50 procent av världens befolkning anses nu vara uppkopplade till Internet.

Vi lever i en snabbrörlig värld där allt fler människor har tillgång till allt mer information och det ställer krav på oss alla. Krav på att hänga med i den takten men också ännu högre krav på att använda vårt hjärta och vår moraliska kompass.

På Amendo innebär det att vi tror på kombinationen av snabbrörlighet, digitala verktyg och AI-lösningar där det skapar mervärde för våra kandidater och kunder. Men vi tror också på vikten av personliga möten och att ge var och en det bemötande och den uppmärksamhet som de förtjänar, för att det spelar roll för oss som individer. Vi tror på digital smartness och hjärta. Det är vår strategi.

Som kandidat ska du alltid känna dig sedd, väl omhändertagen och bekräftad av Amendo. Som kund ska du alltid veta att du snabbt får rätt kompetens för framtiden för just dina behov.

Under hösten 2019 har vi på Amendo genomfört strategiska djupintervjuer med kunder inom ekonomi, bank, finans, försäkring, HR och kommunikation för att underbygga och säkerställa Amendos framtida kompetensfokus. Vi har förhört oss om hur man ser på den nödvändiga kompetensväxling som sker inom överskådlig tid, den kompetensbrist som råder i Sverige och de ”disruptors” som påverkar dessa branscher och hur man organiserar sig för att hantera denna förändring.

Rätt satsningar och nya initiativ

Av många framkomna insikter så är den starkaste att dessa (såväl som många andra) branscher står inför omvälvande kompetensväxlingsbehov där framtidens kompetenser kommer att vara mycket mer förankrade i personliga förmågor än specialistkunskap i kombination med nyfikenhet och läggning mot det tekniska och IT-baserade. Vilka möjligheter! tänker många, och andra blir förskräckta. En sak är helt säker – tåget går nu och framtiden kommer att ligga händerna på de individer som är ”expontentials” med ett ”growth mind” och det är ett personligt val.

Vi på Amendo lägger nu allt fokus på att bygga framtidens kompetenser tillsammans med våra kunder och kandidater. Vi driver aktiviteter, skapar relationer, driver lärande och iscensätter innovationer som stöttar och möjliggör att både våra kandidater och kunder hittar rätt lösningar via oss på Amendo.

Vi vill tacka våra kunder och kandidater för förtroendet som vi har fått under 2019 och vi ser fram emot ett än mer exponentiellt och händelserikt 2020 – tillsammans!

Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2020!

Bästa hälsningar,
vännerna på Amendo

 

Vi på Amendo är stolta över att vara med och stötta Läkare Utan Gränsers livräddande arbete runt om i världen. Genom vår julgåva bidrar vi med material som räddar liv där det behövs.