Bäst egenskaper enligt cheferna

Kom i tid till dina möten och svara snabbt på mejlen - det är egenskaper som cheferna uppskattar mest hos sina medarbetare.

Två händer skriver på tangentbord, Amendo

I rapporten ”50 nyanser av chefen” har chefsorganisationen Ledarna djupdykt i vilka egenskaper hos sina kollegor som cheferna värderar positivt respektive negativt.

Kom i tid och var effektiv

Högst upp på listan hamnar att komma i tid till möten, så många som 95 procent av alla tycker att denna egenskap är absolut viktigast för en anställd. Därefter uppskattas förmågan att snabbt återkoppla på mejl, 87 procent uppskattar snabba mejlsvar. Sedan vill många se att personalen fortsätter vidareutbilda sig och får mycket gjort under en arbetsdag.

Topplistan i egenskaper som cheferna uppskattar:

  1. Kommer i tid till möten 95%
  2. Återkopplar snabbt på mail, 87%
  3. Fortsätter att vidareutbilda sig, 81%
  4. Får mycket gjort på en dag, 81%
  5. Prioriterar tid med sin familj, 76%
  6. Har gått ledarskapsutbildning, 69%
  7. Har arbetslivserfarenhet från flera olika länder 66%
  8. Svarar alltid i telefonen, 65%
  9. Gör snygga presentationer till möten, 56%
  10.   Har många bollar i luften, 56%

Många digitala vänner imponerar inte

Dyra luncher och att umgås med kändisar hamnade allra längst ner på listan tillsammans med många Facebook-vänner och ett stort antal följare på Twitter. Att jobba övertid är inte heller något som ses som en fördel, endast 14 procent tycker att det är en bra egenskap.

– Mytbilden av chefen är att dygnet-runt-jobb och statusprylar premieras. Vår undersökning visar att chefer snarare imponeras av en sund och balanserad tillvaro, säger Johan Frisö, ledarskapsexpert på Ledarna i ett pressmeddelande.