Så förbereder du dig inför arbetsintervjun

Att gå på arbetsintervju är första steget mot ett nytt jobb. Men det kan vara nervöst och kännas jobbigt för många. Det har vi förståelse för. Här har vi samlat en bra checklista från våra rekryterare på saker att tänka på innan och under arbetsintervjun.

 • Läs på
  Läs på om både tjänsten och företaget och se till att du vet vem du ska träffa när du kommer till oss. Fundera även över vilka egenskaper du vill lyfta fram och vilka frågor som är viktiga för dig att få svar på kring tjänsten.
 • Kom i tid
  Kom inte försent till intervjun eller med andan i halsen. Det är en dålig start på intervjun för både oss rekryterare och dig själv. Om något oförutsett händer så du trots allt blir sen, ring så fort som möjligt och informera den du ska träffa.
 • Fokusera på rätt saker
  Håll ögonkontakt och ge ett fast handslag när vi möts. Sedan gäller det att fokusera på rätt saker och ta vara på tiden. Undvik att glida iväg på saker som är irrelevanta och håll dig istället till saken. Berätta om dina styrkor och vad du kan tillföra till företaget.
 • Var ärlig
  Många är rädda för att säga ”fel” saker när vi frågar om utvecklingsområden, men att vara medveten om sina svagheter är viktigt och hjälper oss att få en helhetsbild av dig. Att vara ärlig är a och o för att det ska bli bra.
 • Våga fråga
  Det är inte bara vi som ska få en bild av vem du är. Det är lika viktigt att du får svar på dina funderingar kring tjänsten för att få en bild av om det passar dig. Så våga fråga allt det där du funderar över.

Om du funderar över någonting kring intervjun, var inte rädd för att ta upp det med den du ska träffa hos oss.

Hoppas att vi ses!