4 frågor att ställa under arbetsintervjun

Att stämma av vilka utvecklingsmöjligheter som finns och vad som förväntas av dig på daglig basis kan vara bra att få reda på redan under arbetsintervjun. Här är några exempel på relevanta frågor som kan vara värdefulla att ställa till intervjuaren.

När du blir kallad till en arbetsintervju kan det vara bra att fundera på vilka frågor du själv skulle vilja ha svar på från den potentiella arbetsgivaren. En bra start är att börja med att läsa igenom arbetsbeskrivningen ordentligt och sedan gå in på företagets webbsida och surfa runt för att skapa dig en bild av organisationen.

Vad kommer jag ha för dagligt ansvar?

Att du är införstådd i hur det dagliga arbetet kommer att se ut och vilken roll du har inom företaget är viktigt för dig. Se till att få så konkreta svar som möjligt så du känner dig trygg med vad som förväntas av dig.

Vilka möjligheter till utbildning och karriärutveckling kommer att finnas?

Dels får du veta vad jobbet kan leda till på sikt, och även vilka nya kompetensområden du kan utvecklas inom. Frågan signalerar också att du är ambitiös, vill utvecklas och tänker framåt.

Vilka är företagets största utmaningar idag?

Den här frågan är lite mer strategisk och visar att du intresserar dig för ett större perspektiv, vilket kan leda till intressanta diskussioner.

Vilka kriterier är viktigast för den här tjänsten?

De viktigaste kriterierna står mest troligt redan i platsannonsen för tjänsten, men det kan ändå vara värdefullt att få höra det direkt av intervjuaren och ge dig lite extra kött på benen.

Källa: Lifehack