Redovisningsekonom

Jobb? Bemanning? Konsulter? Rekrytering? – Vi hjälper dig!

Kontakta oss

Kan vi hjälpa dig med en rekrytering eller ett konsultbehov? Fyll i formuläret så återkommer vi snarast! Du når oss också på 08-545 880 55.

Vill du bli redovisningsekonom?

Vi på Amendo har många lediga jobb för dig som är eller vill bli redovisningsekonom. Klicka på knappen nedan för att se alla våra lediga jobb inom ekonomi och redovisning.

Vad är en redovisningsekonom?

Redovisningsekonomer är specialiserade inom bokföring och ekonomisk redovisning. Som en affärsinriktad redovisningsekonom arbetar du med redovisningen av alla in- och utbetalningar, men är även delaktig i företagets andra ekonomiska aktiviteter. Detta för du ska kunna bidra med den ekonomirelaterade information som krävs för beslutsfattanden inom verksamheten.

Vilka arbetsuppgifter har en redovisningsekonom? 

En redovisningsekonoms arbetsuppgifter handlar om att ansvara för bokföringen, analyser, transaktioner, beräkningar och bokslut. Du säkerställer att moms, skatt och arbetsgivaravgifter såväl redovisas som betalas i tid. Att analysera bokslutet resultat och lägga fram bokslutsrapporten till företagsledningen är likaså vanliga arbetsuppgifter. En gång per år gör företag ett årsbokslut, vilken du som redovisningsekonom även ansvarar för.

Vad tjänar en redovisningsekonom?

Redovisningsekonomens ingångslön delas upp i två kategorier: svårighetsgrad 1 respektive 2. För svårighetsgrad 1 ligger medellönen mellan 34.000 – 42.000 kr/månad, medan svårighetsgrad 2 innefattar mer komplexa arbetsuppgifter och har därmed en medellön från 42.000 kr/månad och uppåt. Lönekategorin baseras på redovisningsekonomens kunskap, erfarenheter, arbetsuppgifter och specialiceringsgrad.

Vilka egenskaper och kompetenser krävs för rollen som redovisningsekonom?

För att bli redovisningsekonomer krävs en relevant universitets- eller högskoleexamen. Redovisningsekonomer har oftast läst akademiska kurser inom företagsekonomi. Du bör även besitta djup kunskap inom redovisning, rådande lagstiftning och ekonomisystem såsom Office-paketet. För att trivas i redovisningsrollen bör du vara en analytisk och noggrann person – med stort sinne för siffror. Framtidens redovisningsekonom kommer även ha en mer kommunikativ roll i termer av att analysera, presentera och rådgiva snarare än att mata in och kontrollera siffror.