Senior redovisningsekonom till Skandikons Stifelseteam

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 6 november, 2018
  • Sista ansökningsdag 29 november, 2018
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Har du erfarenhet av finansiell redovisning och administration av stiftelser? Har du kunskap och intresse för värdepapper och god vana att arbeta med Excel? I så fall kan du vara den vi söker som senior redovisningsekonom till Skandikons stiftelseteam!

Arbetsbeskrivning
Hos Skandikon kommer du bli en del av ett team bestående av fem personer som sköter administration och redovisningen av stiftelser. Gruppen utför sitt uppdrag på beställning av de kunder som har outsourcat sin verksamhet till Skandikon. Din roll innebär att vara operativ i det dagliga arbetet med redovisning, bokslut och eget kundansvar. Tjänsten är en heltidstjänst i Skandikons trevliga lokaler i centrala Stockholm. Du rapporterar till Gruppchef Pension och Stiftelser.

Huvuduppgift är redovisning och administration av stiftelser samt ekonomitjänster inom pensionsadministration. Kontoret behöver nu förstärkning inom följande arbetsuppgifter:

• Redovisning av värdepapper
• Avstämning av bank och kapitalförvaltarrapporter
• Upprättande av bokslut och deklarationer
• Upprättande av ekonomiska rapporter
• Utskick av kontoutdrag, förfrågningar och kontrolluppgifter
• Hålla sig uppdaterad på förändringar i regelverk som påverkar redovisningen och hanteringen av stiftelserna

Samtliga arbetsuppgifterna utförs för kunders räkning och kundkontakter via olika media utgör en del av vardagen.

Skandikons medarbetaridé är att vi vill kombinera affärsmässighet och dokumenterad spetskompetens med lyhördhet, initiativförmåga och ett starkt personligt engagemang till våra kunder. Då vi växer och utvecklar vår verksamhet är det därför även viktigt att du drivs av att jobba i projekt och en omväxlande miljö med högt tempo. Vi kan i vår tur erbjuda dig en öppen och lärorik arbetsplats i och med det utpräglade samarbetet mellan avdelningarna. Vi premierar nytänkande, egna initiativ och låter våra medarbetare påverka sitt arbete. Ta chansen och sök idag och bli del av en spännande och utvecklande arbetsplats!

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som är har Högskoleexamen med inriktning redovisning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Vi vill även att du har bred erfarenhet av redovisning och bokslut i K2 samt redovisning av värdepapper samt stiftelser. Du är även van, och trivs med, att ha kundkontakt. Vi arbetar med ekonomisystemet Visma Control samt värdepapperssystemet Secura.

Som person är du stresstålig, ansvarstagande, noggrann och strukturerad med god förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt samt har förmågan att prioritera och hålla satta deadlines. Vi tror även att du har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du gillar att vara en del av en grupp. Då arbetet går ut på att hjälpa och serva kunderna vill vi att du även ska vara serviceinriktad samt ha ett prestigelöst förhållningssätt.

Om företaget
Skandikon är Sveriges ledande administratör och outsourcingföretag och av pensioner och stiftelser. Sedan 1977 har vi med långsiktighet och hög kvalitet hjälpt våra kunder att administrera sina pensioner. Vi är ett helägt dotterbolag till Skandia Liv och är idag ca 60 personer som arbetar i Stockholm, Sundsvall och Vilnius. Våra uppdragsgivare finns inom hela näringslivet, stora som små företag, stiftelser och organisationer. Vi utför också uppdrag åt statliga och kommunala företag. Läs gärna mer om Skandikon på www.skandikon.se

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Skandikon med Amendo Bemanning och Rekrytering. Eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Margaretha Palmbäck, tel: 072-522 50 09, margaretha.palmback@amendo.se.

Vi välkomnar din ansökan redan idag men senast den 30 november 2018 – Välkommen in med din ansökan!

Ansök
Kontakt

Senior redovisningsekonom till Skandikons Stifelseteam

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.