Senior Kapitaltäckningsspecialist till Marginalen Bank

Kontakt Ansök
  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 8 maj, 2018
  • Sista ansökningsdag 30 maj, 2018
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Är du en engagerad och självgående i det egna arbetet? Vill du arbeta med Corep rapportering och som senior kapitaltäckningsspecialist? Har du erfarenhet av Bank& finans eller försäkring? Nu kan du få möjligheten att arbeta i en lättsam miljö på en nischbank.

Du får på Marginalen Bank vara drivande i rollen och ansvarig för Corep rapporteringen samt tillhöra bankens ekonomiteam. Du kommer att arbeta nära affären och i ett tätt samarbete med kompetenta kollegor i gruppen och i verksamheten. Om du känner igen dig i detta kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning
Marginalen Bank behöver förstärka ekonomiteamet med en senior kapitaltäckningsspecialist. Du kommer ingå i ekonomigruppen och ha ett nära samarbete med övriga kollegor.
I rollen kommer du att arbeta med Corep rapportering, läsa och tolka regelverk och ha ett nära samarbete med motsvarighet på Marginalen AB samt samarbeta med rapporteringsansvariga inom ekonomiteamet. Du får möjligheten att vara drivande och proaktiv i förbättringsprojekt och processarbete, vilket inkluderar regelverkstolkning (IFRS) och samarbeta med IT och produktägare. Du kommer att hantera intern som extern rapportering. Då du har en betydande roll inom verksamheten kommer du föra din talan internt för att få de resurser som behövs för att driva utvecklingen vidare och kommer ha många kontaktytor inom banken.

Du får möjligheten att vara ansvarig för beräkning och analys av kapitaltäckning, ansvarig för efterlevnad av regelverk inom kapitaltäckning, ansvarig för intern och extern rapportering av kapitaltäckning och ansvarig för IKU.

Du förväntas löpande arbeta med corep och internt bedöma kapitalbehovet. I din roll förväntas du ta fram kapitaltäckningsunderlag till månadsrapporter, investerarrapporter, delårsrapporter och årsredovisningar, utveckla processer inom kapitaltäckningsområdet. Du kommer behöva analysera nya regelverk och säkerställa att Marginalen Bank efterlever dessa (informera och kravställa internt). Du får möjligheten att representera Marginalen i Bankföreningen.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi eller liknande, minst 3 års arbetslivserfarenhet av ekonomiarbete. För att klara av denna roll har du erfarenhet av Corep rapportering och kapitaltäckning eller erfarenhet av Solvens 2. Erfarenhet av bank & finans eller försäkring är meriterande. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Vi ser positivt på om du har erfarenhet som Risk controller.

Du har ett mycket strukturerat arbetssätt och levererar enligt deadline. Du är analytisk, självgående i det egna arbetet och är noggrann. I rollen krävs en god kommunikationsförmåga då du kommer i kontakt med många både i teamet som medarbetare i övrigt i organisationen. Vi ser gärna att du har en positiv attityd och ett starkt eget driv. Du har en vilja att arbeta proaktivt med analysarbetet och det finns stora möjligheter att ha inflytande i effektiviseringsarbetet av det dagliga arbetet. Samarbete är en självklarhet för att uppnå bästa resultat och gemensamma mål, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga.

Goda kunskaper i Excel. Meriterande är om du har arbetat med Report Authority och att du har erfarenhet av affärssystemet Jeeves och rapportverktyget Mercur.

Om företaget
Marginalen Bank skapar tid och möjligheter för människor och företag att utvecklas genom att förenkla deras ekonomiska vardag. Det gör vi genom att erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga produkter och tjänster.

Vi startade 2010 då Bank2 och delar av Citibanks konsumentbank förvärvades följt av FinFack och Caplease under 2011. Mer info via marginalen.se.

Marginalen Group grundades 1979. Marginalen Core har tjänster inom juridik, inkasso, redovisning.
Sergel Kredittjänster är en del av koncernen sedan 2017. Vi har nu totalt c:a 1 000 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Lettland och Litauen.

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Marginalen Bank med Amendo Bemanning & Rekrytering och eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Charlotte Umunna, Charlotte.umunna@amendo.se.

Stämmer beskrivningen ovan in på dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan online på www.amendo.se Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Ansök därför gärna redan idag!

Ansök
Kontakt

Senior Kapitaltäckningsspecialist till Marginalen Bank

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil