AML analytiker sökes med stort intresse för statistik och data-hantering

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 19 augusti, 2019
  • Sista ansökningsdag 8 september, 2019
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Ystad


Sparbanken Syd i Ystad söker en AML analytiker som drivs av att arbeta med databearbetning/hantering, statistik och analys inom KYC/AML.

Arbetsbeskrivning
Du som AML analytiker kommer ha ett litet detektivarbete för att motverka finansiell brottslighet i Sparbanken Syd. Du är huvudansvarig för bankens grunddata för AML analys och hantering av data i systemet. Utöver det ansvarar du för att utveckla och fullt utnyttja möjligheten till dataanalys i de system vi har.

Dina arbetsuppgifter är:
• Proaktivt identifiera, analysera och dra slutsatser på kunddata
• Rapportering av KYC-statistik
• Genomföra riskbedömningar
• Ta fram rapporter och underlag samt presentera resultat
• Samarbeta inom AML gruppen och täcka upp kollegors arbetsuppgifter under ledigheter
• Vara kravställare gentemot system- och applikationsleverantörer för att säkerställa tillgång till data
• Vara ett stöd internt i de situationer där expertis inom området behövs

Du får möjligheten att arbeta självständigt och med hög egen påverkan, samtidigt som du har ett nära samarbete och stöd i övriga roller kopplat till framförallt AML men även i övriga organisationen.

Kvalifikationer och egenskaper
Du är en person som är genuint intresserad av att bearbeta och hantera data, ta fram statistiska rapporter och som motiveras av att arbeta med analytiska arbetsuppgifter. Det krävs att du har en god samarbetsförmåga, detalj- och lösningsorienterad men framförallt analytisk. Du älskar att omvandla information till siffror och statistiska data.

Vi söker dig som är/har:
• Akademiskutbildning inom bank, finansiering, statistik eller controlling
• Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• Mycket goda kunskaper inom Excel och systemhantering
• Goda kunskaper inom KYC/AML

Meriterande:
• Arbetat i systemet SAS AML
• Har erfarenhet av bankbranschen
• Arbetat med statistiska data inom KYC/AML

Du ska vara en självständig person som kan driva en själv att ta fram lösningar och nya metoder. Vi ser gärna att du är flexibel, hjälpsam och prestigelös för att stödja och hjälpa dina kollegor i organisationen med deras arbetsuppgifter under ledigheter inom KYC/AML.

Om företaget
För oss på Sparbanken Syd är historien viktig. Den berättar om händelser som gjort skillnad för människor och skapar känslor som man kan relatera till. Vi vill gärna berätta vår historia här. I mitten av 1930-talet fanns det över 700 självständiga sparbanker i Sverige.
Idag finns det en.

I det tidiga 1800-talets bondesamhälle var det många som inte hade det så gott ställt. Regeringen uppmanade därför socknar och härader att starta sparbanker. Hit skulle människor med både små och stora plånböcker vara välkomna och överskottet skulle gå tillbaka till bygden i ett hållbart kretslopp. Då, för snart 200 år sedan, öppnade det som idag är Sveriges äldsta sparbank, Sparbanken Syd i Ystads rådhus.

Idag finns Sparbanken Syd med bevarad närvaro på Österlen i Ystad, Simrishamn, Borrby, Kivik, Tomelilla och Sjöbo. Sedan 2008 finns man även i Hyllie i Malmö. Till skillnad från affärsbankerna ökar man tillgängligheten för sina kunder och man har expanderat med fysiska kontor i Studiohuset i Malmö samt i Lomma. Banken har även ett digitalt kontor beläget i Malmö Hamn och under sommaren 2018 öppnade man ett kontor i Kristianstad. I dag har banken 160 medarbetare.

Som äkta sparbank har vi inga aktieägare som kräver vinstmaximering och utdelningar. Så även om mycket har förändrats i samhället sedan dess är? vårt syfte detsamma än idag, nämligen att använda vår vinst? till att utveckla tjänster som skapar värde för våra kunder och att förverkliga goda idéer som bidrar till tillväxten i vårt samhälle.
Därför vågar vi påstå att vi har Sveriges mest ärliga och hållbara bankidé.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall.

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Sparbanken Syd med Amendo.

Du är välkommen med din ansökan via vår hemsida, dock senast den 2019-07-20. För frågor om tjänsten, vänligen kontakta vår konsultchef och rekryteringskonsult Rade Tosovic.

Ansök
Kontakt

AML analytiker sökes med stort intresse för statistik och data-hantering

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.