Analytiker till Marginalen Bank

Marginalen Bank

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort

Stockholm

Publiceringsdatum

2017-12-21

Ansök

Kontaktperson

Charlotte Umunna

Charlotte Umunna

Rekryteringskonsult
Tel: 08- 611 51 09
Mob: 076-777 51 08

Är du en engagerad och nyfiken analytiker som trivs i en lättsam miljö med positiva och drivna medarbetare? Vill du arbeta på en nischbank som en länk mellan Analys och verksamheten? Nu har du möjligheten att på Marginalen Bank vidareutvecklas i rollen som analytiker och tillhöra bankens Analysavdelning. Du kommer att arbeta nära affären och i ett tätt samarbete med kompetenta kollegor i gruppen och i verksamheten. Om du känner igen dig i detta kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning

Marginalen Bank behöver förstärka analysteamet med en analytiker. Du kommer ingå i analysgruppen och ha ett nära samarbete med övriga analytiker. I rollen kommer du att arbeta fram beslutsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare och intressenter baserat på statistisk analys. Du kommer stödja produkt-marknadsavdelningens kampanjplanering för att hitta nya kunder, bearbeta de befintliga kunderna och följa upp genomförda kampanjer. Som analytiker kommer du även analysera kreditbeviljning, prissättning och utveckling samt monitorering av Score kort för nya och befintliga kunder.

Analysgruppen förväntas att proaktivt initiera analysarbeten i syfte att bidra till bankens utveckling. En del av arbetet består därför av att producera och leverera återkommande rapporter och analyser med god kvalitet och inom deadline.

Som analytiker förväntas du aktivt bidra till utvecklingen av arbetet och gärna med nya analysmetoder. I rollen kommer du medverka i kravställning mot IT för att utveckla ett väl fungerande Data Warehouse för Marginalen Bank. SQL är ditt främsta analysverktyg i analysarbetet men även SAS base och när det gäller utveckling av rapporter används även SSRS.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet av analys och hantering av stora datamängder med hjälp av SQL och/eller SAS. Det är en avgörande erfarenhet för att du ska lyckas i jobbet som analytiker på Marginalen Bank. Vi ser också att du har ett intresse för utveckling av bankverksamhet och ser utmaningen i att kombinera detta med din starka analytiska förmåga. Du jobbar både självständigt och i projektgrupper med kollegor från andra avdelningar inom Marginalen Bank.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, matematik, programmering eller liknande. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Vi ser positivt på om du har erfarenhet från analysarbete på bank men det är inget krav.

Du har mycket god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. I rollen krävs detaljfokus och att du säkerställer kvaliteten på utfört arbete då din analys är en del i underlaget för att utveckla Marginalen Bank. Vi ser gärna att du har ett starkt eget driv och en vilja att arbeta proaktivt med analysarbetet - här finns stora möjligheter att ha inflytande och kunna påverka! I analysgruppen är samarbete en självklarhet för att uppnå bästa resultat och gemensamma mål, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga.

Om företaget

Marginalen Bank är en ny bank på den svenska marknaden som erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster. Banken bildades i augusti 2010 genom att Finans AB Marginalen gick samman med systerbolaget Bank2 (förvärvades 2007) och delar av Citibanks svenska konsumentbank som förvärvades under 2010. Marginalen Core erbjuder företag och myndigheter tjänster bland annat inom redovisning och inkasso. Marginalen grundades ursprungligen 1979 och har närmast 300 medarbetare i Stockholm, Borås och Söderhamn samt i Lettland och Litauen. Tjänsten är baserad i fina och lättillgängliga lokaler centralt i Stockholm på Adolf Fredriks kyrkogata. För mer information om företaget se www.marginalen.se

Frågor och kontakt

I denna rekrytering samarbetar Marginalen Bank med Amendo Bemanning & Rekrytering och eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Charlotte Umunna, Charlotte.umunna@amendo.se.

Stämmer beskrivningen ovan in på dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan online på www.amendo.se Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Ansök därför gärna redan idag!

Analytiker till Marginalen Bank

  • Anställningsomfattning:
  • Heltid
  • Tjänstgöringsort:
  • Stockholm
  • Anställningsform:
  • Tillsvidareanställning
  • Publiceringsdatum:
  • 2017-12-21

Fyll i dina uppgifter

  • Godkända filformat: doc, docx, pdf, rtf, odf. Max 4MB
  • Godkända filformat: doc, docx, pdf, rtf, odf. Max 4MB
integritetspolicyn
Skicka Avbryt

Integritetspolicy

De uppgifter som du uppger i din ansökan lagras i vår databas för att vi ska kunna administrera din ansökan och matcha ditt CV med de rekryteringsuppdrag som vi är involverade i. Vårt dataregister samkörs inte med register från tredje part. Dina uppgifter kommer inte att lagras längre än nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla våra förpliktelser mot dig.

All insamling och behandling av personuppgifter sker i enlighet med bestämmelserna i personuppgiftslagen (PuL). Med personuppgifter avses alla uppgifter som kan användas för att identifiera en person, till exempel namn, hemadress och e-postadress. Med behandling av personuppgifter avses alla åtgärder som vidtas med personuppgifter såsom exempelvis insamling, lagring och bearbetning. Vill du veta mer om PUL? Läs vidare på www.datainspektionen.se

Enligt personuppgiftslagen 1998:204 (PuL) får ingen registrering ske utan personens medgivande. Om du samtycker till att dina uppgifter lagras så måste du markera kryssrutan för godkännande innan du skickar in din ansökan. Stäng

Tipsa
en vän

Skicka