Kreditriskanalytiker till modern bank i centrala Stockholm

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 10 september, 2019
  • Sista ansökningsdag 9 oktober, 2019
  • Anställningsform Visstidsanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm


Är du vass på kreditanalys och vill arbeta i en organisation som värdesätter ditt driv och din professionalism? Motiveras du av att arbeta i en modern verksamhet som digitaliserar och automatiserar processer? Då ser vi gärna att du läser vidare.

Arbetsbeskrivning
Som Kreditspecialist/Kreditriskanalytiker ansvar du för uppföljning och analyser av kreditrisken i bankens företagsprodukter, konsument/privatmarknad samt för kreditförlustprognoser. Tjänsten innebär även ett ansvar för utveckling och förbättring av befintliga kreditriskrapporter och analysmodeller.
Tjänsten är placerad på en modern bank i centrala Stockholm och rollen innebär nära samarbete med bankens analys-, produkt- och riskteam.

Ett urval av dina kommande arbetsuppgifter:
• Uppföljning och analys av kreditrisken avseende företagsprodukter
• Uppföljning och rapportering av KRI:er
• Uppföljning och rapporteringar av reserveringar
• Framtagning av kreditförlustprognoser till ekonomi
• Analys och kravställning vid utveckling av bankens kreditriskmodeller
• Analys och kravställning vid utveckling av bankens metoder för reservering av befarade kreditförluster
• Vid behov delta i enhetens övriga löpande uppgifter

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som är civilekonom eller civilingenjör med minst ett par års arbetslivserfarenhet inom kreditgivning och/eller uppföljning av kreditrisk på bank eller annat finansiellt institut, gärna med konsultbakgrund. Du har goda kunskaper i programmering i SQL eller motsvarande programvara samt erfarenhet av dataanalys med stora datamängder. Erfarenhet av arbete med implementering eller beräkning av kreditförluster under IFRS9 ses som mycket meriterande.
Du är van att använda engelska som arbetsspråk och uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Som person är du analytisk och strukturerad och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Rollen innebär presentation av analysresultat både skriftligen och muntligen varför det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga. Eftersom mycket av arbetet bedrivs tillsammans med övriga kollegor ska du tycka om att arbeta i team samt ha god samarbetsförmåga.

Konsultuppdraget är med tillsättning omgående.

Om Amendo
Detta får du som konsult på Amendo
Vår största tillgång är våra kollegor! För att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss. Du får en trygg arbetsgivare med ett välkänt varumärke och en engagerad konsultchef som kan branschen. Vi ser till att du får en spännande och långsiktig utveckling i din konsultroll. På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Amendo är ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Idag är vi ca 350 anställda med målsättning att fortsätta expandera och vara våra kunders naturliga första val. Amendo är ett auktoriserat företag i bemannings- och rekryteringsbranschen och kollektivavtal tillämpas.

Ansök
Kontakt

Kreditriskanalytiker till modern bank i centrala Stockholm

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.