Settlement specialist till nishbank

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 12 juni, 2018
  • Sista ansökningsdag 30 juli, 2018
  • Anställningsform Visstidsanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

För dig som kan settlement och har jobbat i VPC har vi nu ett spännande uppdrag hos en utmanare på den svenska bankmarkanden. Konsultuppdraget är med start omgående och för rätt person finns goda möjligheter för anställning hos kund!

Arbetsbeskrivning
Till en nischbank med fokus på sparande och placeringar söker vi nu en medarbetare till Clearing & Settlement som idag består av 12 personer. Gruppen ansvarar för bevakning och settlement för samtliga värdepapperstransaktioner som genomförs på de marknader där banken erbjuder sina kunder handel. På denna här tjänsten kommer du ingå i gruppen som hanterar kundens nordiska affärer och strukturerade produkter, med fokus på Sverige. Som del av Norden-teamet ansvarar du främst för avstämning av värdepappersaffärer, positionsavstämningar, säkerhetshantering, administration av courtagemodeller, samt rapportering av affärer till tillsynsmyndigheter. Du kommer även ha daglig kontakt med kundserviceenheten i banken. I rollen ingår även ansvar för löpande uppdateringar av befintliga dagliga rutiner utifrån förändrade regelverk och marknadspraxis.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av arbete inom värdepappersmarknaden med stort intresse för den finansiella marknaden. Du bör ha arbetat i den svenska marknaden tidigare och därav ha praktiska erfarenheter i VPC och VPS. Kunskap om standardsystem såsom Abasec och AdraMatch är extra meriterande.
Du är ansvarstagande, noggrann och har god problemlösningsförmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt och vilja att utveckla rutiner och arbetssätt. Vi söker här en person med stort eget driv och en vilja att förstå helhet och driva saker framåt.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift, är ett krav.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Borås. Idag är vi ca 300 anställda med målsättning att fortsätta expandera och vara våra kunders naturliga första val. Amendo är ett auktoriserat företag i bemanningsbranschen och kollektivavtal tillämpas. Följ oss gärna på LinkedIn!

Varför arbeta som konsult på Amendo?
Vår största tillgång är våra medarbetare! Vi vet att för att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss. Du hamnar hos en trygg arbetsgivare med en fantastisk kultur och ett välkänt varumärke. Du får en engagerad konsultchef som kan branschen, och tillsammans med vårt nätverk och erfarenhet kan erbjuda dig en spännande och långsiktig utveckling i rollen som konsult.

Frågor och kontakt
På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter är det som tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Du är välkommen att ansöka omgående då vi träffar lämpliga kandidater löpande. För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Emelie Alm, emelie.alm@amendo.se

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.