Senior Treasury Analyst

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 6 september, 2018
  • Sista ansökningsdag 10 november, 2018
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Arbetar du idag som Senior Analyst och vill anta utmaningen som specialist inom Treasuryavdelningen på Nordax? Om du har erfarenhet från Bank & Finans så kan du vara den vi söker till Nordax Treasuryavdelning!

Arbetsbeskrivning
Treasuryenheten består av fem personer. Gruppen ansvarar för Nordax likviditetshantering, finansiering och hantering av finansiella risker.
I rollen som Senior Treasury Analyst kommer du bland annat att hantera koncernens likviditets- och övriga finansiella risker, regulatorisk rapportering, cash management, sammanställa likviditets- och finansieringsanalyser, och övrig rapportering. Organisationen är i stark förändring och det finns goda möjligheter att vara med och påverka arbetet och bidra till utvecklingen av Treasuryenheten samt att vara delaktig i olika projekt.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har ekonomisk eller teknisk utbildning och som har minst 7-10 års erfarenhet av att arbeta med Treasury på en bank. Du har god erfarenhet av finansiella regelverk (LCR, NSFR, AMML), rapportering (ICLAAP), delaktighet vid bokslut, finansiell riskhantering samt projektarbete. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel. Utöver ovan kompetens har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
Du är en social, jordnära, prestigelös och ansvarstagande person som är van att arbeta självständigt men samtidigt en lösningsorienterad lagspelare. För att passa till tjänsten måste du trivas i en mindre grupp.

Om företaget
Nordax är en nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 150.000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har cirka 200 anställda och genom vår centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från vårt kontor i Stockholm. Nordax grundades 2003 och sedan dess har vi växt och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. Vi hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Vi har specialiserat oss på ett fåtal produkter som bolån, privatutlåning utan säkerhet samt sparkonton. Vi arbetar ständigt med att förbättra kundresan med fokus på hållbarhet; ansvarsfullt företagande är centralt för oss. Vi är övertygade om att det genererar en långsiktig affärsnytta för oss samtidigt som det levererar värde till våra kunder och övriga intressenter.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Följ oss gärna på LinkedIn!

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Nordax Bank med Amendo Bemanning och Rekrytering. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länken. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan samt cv snarast. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Anna Jacobson, anna.jacobson@amendo.se

Ansök
Kontakt

Senior Treasury Analyst

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.