Senior redovisningsekonom med fokus på skatt och moms till storbank!

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 10 september, 2019
  • Sista ansökningsdag 8 oktober, 2019
  • Anställningsform Visstidsanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm


Är du en senior redovisningsekonom med erfarenhet från bank- och/eller finanssektorn? Är du kompetent inom områden som moms- och skattefrågor? Då är detta ett intressant uppdrag för dig! Start är omgående och med en uppdragslängd på ca 1 år! Du kommer vara placerad hos vår kund som sitter i fina lokaler i Solna.

Arbetsbeskrivning
Till vår konsultverksamhet söker vi en senior redovisningsekonom med erfarenhet från bank- och/eller finans sektorn.

Du kommer vara driva och koordinera skatt, inkomstdeklarationer och momsdeklarationer. Du kommer även driva och hålla ihop årsbokslut och delårsbokslut för 4 länder i filialstruktur. I rollen kommer du vara engagerad i ett brett spektra av kvalificerade redovisningsuppgifter. Du förväntas ta ledning i de tilldelade ansvarsområdena och jobba nära Business Controll och Koncernredovisningsteamet. Du kommer ha nyckelfunktion i redovisningsteamet och har stora kontaktytor internt. Du kommer även ha kontakt med myndigheter samt bolagets revisorer i din roll. Group tax kommer vara ett naturligt bollplank i din vardag.

Viktiga ansvarsområden är:
– Genomföra månads- och kvartalsbokslut
– Utföra extern och intern rapportering
– Förbereda och granska kontoavstämningar
– Kvalitetssäkra att rapportering överensstämmer med externa och interna rapporteringskrav
– Ge stöd i tekniska redovisningsfrågor samt tolkning av redovisningsstandarder
– Ta en aktiv roll i projekt

Som konsult blir du anställd av Amendo och uthyrd till vår kund. Att arbeta som konsult är en fantastisk möjlighet att bygga på din erfarenhet, utveckla ditt nätverk och lära känna olika företag inom ekonomi, bank, finans och försäkring.

Kvalifikationer och egenskaper
För att lyckas och trivas i denna roll behöver du drivas av att skapa struktur samt trivas i en roll där du får använda dina starka redovisningskunskaper och din analytiska förmåga. Du är van att jobba med bokslut och rapportering i komplexa miljöer.

Andra relevanta erfarenheter:
– Minst 5 års arbetslivserfarenhet av kvalificerad redovisning.
– Lösningsorienterad
– Starkt engagemang i att förbättra processer och öka effektiviteten
– Stark kommunikativ förmåga
– Kunskap inom redovisnings och rapporteringskrav enligt IFRS och Swedish GAP
– Erfarenhet av intern koncernrapportering är en stor fördel.
– Erfarenhet av att arbeta självständigt och driva arbetet med inkomstdeklarationer, momsdeklarationer, skatt och årsbokslut.
– Det är en fördel om du själv arbetat på redovisnings- eller revisionsbyrå

För att trivas i konsultrollen är du flexibel, har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter och tycker om att träffa nya människor. Du tar ansvar i rollen som konsult, är engagerad i ditt uppdrag och Amendos ansiktet utåt.

Om Amendo
Amendo är ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Idag är vi ca 350 anställda med målsättning att fortsätta expandera och vara våra kunders naturliga första val. Amendo är ett auktoriserat företag i bemannings- och rekryteringsbranschen och kollektivavtal tillämpas.

Detta får du som konsult på Amendo
Vår största tillgång är våra kollegor! För att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss. Du får en trygg arbetsgivare med ett välkänt varumärke och en engagerad konsultchef som kan branschen. Vi ser till att du får en spännande och långsiktig utveckling i din konsultroll. På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Frågor och kontakt
Välkommen att söka tjänsten omgående. Vi träffar lämpliga kandidater löpande. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Sheran Aljaf eller Eva-Karin Byström.

Följ oss gärna på LinkedIn!

Ansök
Kontakt

Senior redovisningsekonom med fokus på skatt och moms till storbank!

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.