Senior ansvarsfull Backoffice-medarbetare med stark lagkänsla till AP7

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 16 april, 2019
  • Sista ansökningsdag 15 maj, 2019
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm


Är du en nyfiken, noggrann och driftig lagspelare med intresse för teknisk utveckling inom Backoffice med erfarenhet från administration av värdepappersaffärer? Då kanske du är den vi söker som Back-office medarbetare till AP7 – en statlig myndighet med uppdrag att förvalta premiepensionsmedel åt svenska folket.

Arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna ingår bland annat administrationen av alla våra värdepapper (aktier, räntor, derivat), avstämning av innehav och bankkonto. Hantering av bolagshändelser (Corporate Actions)/säkerheter/värdepapperslån/utdelningar samt daglig fondvärdering (NAV). Då större delen av fondernas förvaltning sköts externt av globala förvaltare innebär arbetet många utländska kontakter med olika förvaltare, depåbanker m.m.
Båda fondernas förvaltningsstrategier utvecklas ständigt varför du även bör vara beredd på att medverka i olika utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer och egenskaper
Du har intresse och förståelse för finansmarknaden och är som person nyfiken, flexibel och noggrann. Du bör ha 5 års relevant erfarenhet från administration av värdepappersaffärer från en större kapitalförvaltning hos en bank, fondbolag, treasury eller annan förvaltning. Du kan den administrativa kedjan och är intresserad av att förbättra och utveckla arbetsprocesser och systemlösningar varför ett intresse för teknisk utveckling är ett måste.

Du är en driftig lagspelare som sätter laget före jaget och då tempot stundtals är högt är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga såväl som en god förmåga att arbeta självständigt. Arbetet innebär många externa kontakter och för rollen krävs därför en god kommunikationsförmåga i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Vi arbetar i Simcorp Dimension varför den erfarenheten är meriterande. Andra dagligt använda verktyg är TradeSec, leverantörernas webb-portaler samt Excel.

Om företaget
AP7 är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta premiepensionsmedel åt svenska folket. Vi är den enda statliga aktören inom premiepensionssystemet med förvalsalternativet AP7 Såfa. De som avstår från att välja premiepensionsfonder får automatiskt sina medel placerade i förvalsalternativet. Idag förvaltar AP7 premiepensionen åt fyra miljoner svenskar. Sedan starten har AP7 Såfa gett spararna högre avkastning till lägre avgift än de privata premiepensionsfonderna i snitt.
AP7 har 37 medarbetare, varav 6 arbetar på back office. Vi förvaltar i dagsläget 550 miljarder kronor. Vi kan vara liten och effektiv organisation eftersom vår ambition är att anlita de skickligaste externa fondförvaltarna i världen samt fristående leverantörer och konsulter.

Här kan du läsa mer om AP7: https://www.ap7.se/

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Kontoret är placerat i mycket trivsamma lokaler centralt i Stockholm.

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar AP7 med Amendo Bemanning och Rekrytering och eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Eva Skugge Karlsson, tel: 070-899 95 91, eva.skugge-karlsson@amendo.se.

Urval och intervjuer sker löpande – Välkommen in med din ansökan!

Ansök
Kontakt

Senior ansvarsfull Backoffice-medarbetare med stark lagkänsla till AP7

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.