Senior analytiker till Marginalen Bank

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 10 april, 2018
  • Sista ansökningsdag 30 maj, 2018
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Är du en engagerad och initiativrik senior analytiker som trivs i en lättsam miljö med positiva och drivna medarbetare? Vill du arbeta på en nischbank som en länk mellan Analys och verksamheten? Nu har du möjligheten att på Marginalen Bank arbeta som en senior analytiker och tillhöra bankens Analysavdelning. Du kommer att vara drivande och arbeta nära affären i ett tätt samarbete med kompetenta kollegor i gruppen som i verksamheten. Om du känner igen dig i detta kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning
Marginalen Bank behöver förstärka analysteamet med en senior analytiker. Du kommer ingå i analysteamet och ha ett nära samarbete med övriga analytiker. I rollen kommer du, tillsammans med analysteamet, att ta fram beslutsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare och intressenter baserat på statistisk analys. Det är en roll då du och analysteamet kommer stödja produkt-marknadsavdelningens kampanjplanering för att hitta nya kunder, bearbeta de befintliga kunderna och följa upp genomförda kampanjer. Analysteamet kommer analysera kreditbeviljning, prissättning och utveckling samt monitorering av Score kort för nya och befintliga kunder.

Som senior analytiker förväntas du att proaktivt initiera analysarbete i syfte att bidra till bankens utveckling. En del av arbetet består därför av att producera och leverera återkommande som nya rapporter och analyser med god kvalitet och inom deadline.

Du kommer aktivt bidra till utvecklingen av arbetet och gärna med nya analysmetoder. I rollen kommer du medverka i kravställning mot IT för att utveckla ett väl fungerande Data Warehouse för Marginalen Bank. SQL är ditt främsta analysverktyg i analysarbetet men även SAS base och R, när det gäller utveckling av rapporter används även SSRS och Power BI.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet av statistisk analys och hantering av stora datamängder med hjälp av SQL, R och/eller SAS. Du har arbetat med prediktiv analys och kundsegmentering. Det är en väsentlig erfarenhet för att du ska lyckas i jobbet som analytiker på Marginalen Bank. Vi ser att du har ett intresse för utveckling av bankverksamhet och ser utmaningen i att kombinera detta med din starka analytiska förmåga. Du jobbar både självständigt och i projektgrupper med kollegor från andra avdelningar inom Marginalen Bank.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, matematik, programmering eller liknande. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Vi ser positivt på om du har erfarenhet från analysarbete på bank och har arbetat brett som analytiker.

Du har mycket god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. I rollen krävs detaljfokus och att du säkerställer kvaliteten på utfört arbete då din analys är en del i underlaget för att utveckla Marginalen Bank. Vi ser gärna att du har ett starkt eget driv och en vilja att arbeta proaktivt med analysarbetet – här finns stora möjligheter att ha inflytande och kunna påverka! I analysgruppen är samarbete en självklarhet för att uppnå bästa resultat och gemensamma mål, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga.

För individ med passande erfarenhet och kompetensnivå så kan rollen, till viss del, anpassas.

Om företaget
Marginalen Bank är en ny bank på den svenska marknaden som erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster. Banken bildades i augusti 2010 genom att Finans AB Marginalen gick samman med systerbolaget Bank2 (förvärvades 2007) och delar av Citibanks svenska konsumentbank som förvärvades under 2010. Marginalen Core erbjuder företag och myndigheter tjänster bland annat inom redovisning och inkasso. Marginalen grundades ursprungligen 1979 och har närmast 300 medarbetare i Stockholm, Borås och Sundsvall samt i Lettland och Litauen. Tjänsten är baserad i fina och lättillgängliga lokaler centralt i Stockholm på Adolf Fredriks kyrkogata. För mer information om företaget se www.marginalen.se

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Marginalen Bank med Amendo Bemanning & Rekrytering och eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Charlotte Umunna, Charlotte.umunna@amendo.se.

Stämmer beskrivningen ovan in på dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan online på www.amendo.se Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Ansök därför gärna redan idag!

Ansök
Kontakt

Senior analytiker till Marginalen Bank

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.