Redovisningschef

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 23 augusti, 2019
  • Sista ansökningsdag 30 september, 2019
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm


Nu söker vi en redovisningschef till tågunderhållaren Euromaint, ett företag med över 100 års erfarenhet av kvalificerat underhåll av produktionsutrustning inom järnväg. Som redovisningschef på Euromaint leder du arbetet inom redovisning avseende personal, processer och system. Du rapporterar till bolagets CFO och rollen är placerad på Euromaints huvudkontor i Solna Strand.

Arbetsbeskrivning
• Leda det dagliga arbetet på redovisningsavdelningen
• Ansvar för månads, kvartals och årsbokslut inklusive koncernkonsolidering och rapportering
• Upprätta årsredovisning och deklarationer samt hantera skattefrågor
• Handha likviditetsstyrning och upprätta kassaprognoser
• Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsfrågor
• Säkerställa kvalitet i redovisning i enlighet med IFRS
• Delta i aktuella projekt inom koncernen såsom implementation av e-fakturasystem

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har akademiskt utbildning eller motsvarande samt 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning. Du är van med att har personalansvar och att effektivt balansera kombinationen av operativt-, strategiskt- och ledarskapsansvar.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i ett noterat bolag samt arbetat med stora transaktionsflöden.
Du är en person som gillar förändringar och har lätt att anpassa sig till nya situationer och förutsättningar. Du ser till att medarbetarna är välinformerad och är tydlig med att förmedla dina förväntningar. Du är initiativtagande och gillar att ifrågasätt, gräva, analysera innan du tar viktiga beslut.

Om företaget
Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Euromaint bildades 2001. Bolaget har sitt ursprung i Statens Järnvägar och har mer än 100 års erfarenhet av kvalificerat underhåll av produktionsutrustning.
Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. Euromaint bedriver sin verksamhet genom dotterbolagen Euromaint Rail och Euromaint Components and Materials
Euromaint har en omsättning på ca 1 600 MSEK och cirka 1 000 medarbetare (2018). Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Följ oss gärna på LinkedIn!

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Euromaint med Amendo Bemanning och Rekrytering. Eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Shaun Ogden, tel: 072-539 66 05 shaun.ogden@amendo.se

Ansök
Kontakt

Redovisningschef

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.