Koncerncontroller till Semantix

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 30 juli, 2018
  • Sista ansökningsdag 26 september, 2018
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Är du en driven och nyfiken Koncerncontroller med intresse för att arbeta verksamhetsnära inom en nordisk verksamhet? På Semantix får du möjligheten att arbeta i en bransch med fokus på Tolk och Översättning. Semantix söker dig som är en Controller med erfarenhet av redovisning, rapportering och intresse för delaktighet i upphandlingar och priskalkylering. Om du vill arbeta inne i city i en ledande roll så kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning
Nu har du möjligheten att få arbeta nära verksamheten och vidareutvecklas i rollen som Koncerncontroller. Du tillhör Controllingteamet och kommer att arbeta nära affären och i ett tätt samarbete med engagerade och kompetenta kollegor i såväl teamet som i övriga verksamheten. Du får möjligheten att ingå i ledningsgruppen för Finansavdelningen samt agera som CFO:s högra hand. I tjänsten ingår även resor till de nordiska länderna.

Som Koncerncontroller kommer du att arbeta med:
• Budget och prognos för hela koncernen
• Månadsrapportering till olika intressenter såsom ägare, styrelse och ledning
• Verksamhetsnära frågor, ta fram olika analyser, rapporter och beslutsunderlag
• Att vara stöttande i samband med upphandlingar i de olika nordiska bolagen, innebärande bland annat priskalkylering inom såväl Tolkverksamheten som Översättningsverksamheten.
• Att vara stöttande och utmana verksamheten, controlling gentemot övriga support- och stabsfunktioner
• Att ha ett nära samarbete med övriga controllers samt ekonomifunktionen inom koncernen

Kvalifikationer och egenskaper
Som person är du kommunikativ, analytisk, har ett helhetsperspektiv och tycker om att arbeta tillsammans med andra i teamet som med de övriga i verksamheten. Du har förmåga att se helheten och tar eget ansvar och trivs med en föränderlig och spännande miljö där du kan vara med och påverka.

Du har en teoretisk bakgrund på högskolenivå inom ekonomi eller liknande. För att trivas i denna roll ser vi även att du har minst 5 års erfarenhet av redovisning och rapportering, business controlling, analys och priskalkylering. Vi ser att du har bra Excelkunskaper och en god systemvana – Qlickview är meriterande. Det är även meriterande om du kan finska.

Om företaget
Semantix är Nordens största språkföretag med tjänster inom översättning, språkutbildning och tolkning. Företaget har ett nätverk med över 8500 översättare, tolkar och språkkonsulter knutna till sig och erbjuder språktjänster inom alla språk. Semantix har kontor i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Semantix har cirka 370 anställda och en omsättning på cirka 900 miljoner kronor.

Semantix ägs sedan 2015 av Segulah, som grundades 1994. Segulah är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden.
Semantix förvärvade 2017 det marknadsledande företaget i Danmark inom översättning och är nu aktivt i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Semantix med Amendo Bemanning & Rekrytering och eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Charlotte Umunna, charlotte.umunna@amendo.se.
Stämmer beskrivningen ovan in på dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan online på www.amendo.se Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Välkommen in med din ansökan!

Ansök
Kontakt

Koncerncontroller till Semantix

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.