Granskare till Nämnden för svensk redovisningstillsyn

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 6 maj, 2019
  • Sista ansökningsdag 27 maj, 2019
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm


Är du en redovisningsspecialist med ett stort intresse för IFRS-frågor? Nämnden för svensk redovisningstillsyn söker en ledamot. Vi söker nu dig som vill vara en av Nämndens ledamöter som granskar de svenska noterade bolagens finansiella rapportering. Arbetet innebär stor självständighet med möjlighet till flexibla arbetstider.

Arbetsbeskrivning
Nämnden ansvarar för övervakningen och granskningen av att de svenska börsbolagen upprättat sin finansiella rapportering i enlighet med de internationella redovisningsstandarderna (International Financial Reporting Standards, IFRS). Som ledamot i Nämnden arbetar du självständigt med ansvar för granskning av ett visst antal bolag per år. Du utvecklar praxis på redovisningsområdet tillsammans med Nämndens övriga ledamöter samt deltar i internationellt samarbete och regelutveckling på europanivå inom ramen för den europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten European Securities and Markets Authority (Esma).

Kvalifikationer och egenskaper
Vi tror att du har arbetat ett flertal år inom redovisning, finansiell rapportering eller revision inom näringslivet. Du är väl insatt i rapporteringsfrågor för börsnoterade bolag. Du har även god inblick i IFRS och brinner för att utveckla din kunskap inom området. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom bank, revisionsbyrå eller ett börsnoterat bolag. Som person är du analytisk, noggrann och har lätt för att samarbeta. Vidare är du kommunikativ, då en viktig del av arbetet är att kommunicera direkt med börsbolagen.

Om företaget
Nämnden för svensk redovisningstillsyn är ett nytt självständigt sakorgan inom Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden, paraplyorganisationen inom den svenska självregleringen på finansmarknadsområdet. Nämndens uppdrag är att granska den regelbundna finansiella information som börsbolag är skyldiga att lämna. Den information som främst avses är årsredovisningar och delårsrapporter upprättade i enlighet med IFRS eller likvärdiga finansiella rapporteringsramverk. Granskningen utförs på delegation av Finansinspektionen som har det yttersta ansvaret för tillsynen och befogenheter att ingripa vid eventuella överträdelser.

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Nämnden för svensk redovisningstillsyn med Lagotto Executive Search & Interim. Eventuella frågor ställs till searchkonsult Johan Wingren på nummer 070-591 53 41, e-postadress johan.wingren@lagottosearch.se alternativt till researcher Theresia Johansson på nummer 072-240 03 70, e-postadress theresia.johansson@lagottosearch.se.

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.