Finansiell riskanalytiker till Folksam

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 9 augusti, 2018
  • Sista ansökningsdag 2 september, 2018
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Är du en erfaren finansiell riskanalytiker som vill vara med på en förändringsresa? Har du ett intresse för att vidareutveckla finansiell riskhantering i en dynamisk och utvecklande miljö? Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede och söker nu efter en finansiell riskanalytiker med kvantitativ inriktning.

Det här gör du som finansiell riskanalytiker på Folksam:
Som finansiell riskanalytiker arbetar du med utvecklingen av Folksam riskhanteringssystem, framförallt med utveckling och förvaltning av Folksams modell för kvantitativ riskanalys.
Fokus ligger på att utveckla riskhanteringen, vilket innebär att arbetet innehåller starka inslag av att bygga och utveckla. Riskhantering är inte en isolerad process utan är integrerad i det dagliga arbetet. Att jobba med risker ger dig ett brett nätverk.

Folksams vision är ”våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld”. Genom en effektiv riskhantering skapas förutsättningar för att erbjuda kunderna försäkrings- och sparandelösningar som ger trygghet. Riskerna och de beslut som tas för att hantera dem påverkar bolagets ekonomiska ställning och förmåga att nå företagets mål.
Riskavdelningen har som uppgift att se till att effektiva system för riskhantering och internkontroll finns på plats. Idag består riskavdelningen av 15 medarbetare, varav sex personer jobbar med kvantitativ riskanalys.

Är du den vi söker?
• Du har troligtvis en magisterexamen med inriktning mot matematik eller matematisk statistik
• Du har god kunskap och erfarenhet av försäkringsverksamhet och/eller annan finansiell verksamhet
• Du visar stort intresse för programmering samt ett strukturerat tänkande och har erfarenhet av att arbeta
med databaser
• Du har god kännedom om Solvens 2 eller motsvarande regelverk för banker (Basel II och III)

Vidare personliga egenskaper som efterfrågas i denna tjänst är att du kan påvisa effektivitet samt motivation i att uppnå resultat genom förändring och utveckling.
Du är bra på att kommunicera på såväl svenska som engelska och förstår komplicerade språkliga underlag, vilket är av största vikt då du rapporterar till vd och styrelse.
Stor vikt kommer att läggas vid trivsel och samarbete med kollegor, vilket förutsätter att du ser möjligheter och är prestigelös.

”Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag”:
Folksam är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Medarbetarnas utveckling stöttas och ovanligt bra anställningsförmåner erbjuds till alla anställda. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar man aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/attjobba-har.

Så söker du jobbet:
I denna rekrytering samarbetar Folksam med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via följande länk: https://www.folksam.se/jobb-ochkarriar/lediga-jobb/lediga-jobb-hos-oss?rmpage=job&rmjob=7057. Du är välkommen med eventuella frågor till senior rekryteringskonsult Sofia Bågstam på e-postadress sofia.bagstam@amendo.se, telefonnummer 076-777 51 36 eller researcher Theresia Johansson på e-postadress theresia.johansson@amendo.se,
telefonnummer 072-240 03 70. Skicka din ansökan redan idag, men senast 3/9 2018.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Folksamgruppen består av cirka 3 900 medarbetare som erbjuder försäkringar och pensionssparande i syfte att skapa trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos Folksam och är en av Sveriges största kapitalförvaltare. På Folksam engagerar man sig i det som kunderna bryr sig om och visionen är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är man mån om att kunderna är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Ansök
Kontakt

Finansiell riskanalytiker till Folksam

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.