Associate Analyst

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 14 augusti, 2019
  • Sista ansökningsdag 1 oktober, 2019
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Arbetsbeskrivning
Zaree & Partners AB, söker en Associate Analyst till Corporate Finance-teamet. Du kommer att ha ett stort fokus på att hålla i investeringsmöten ute hos kund tillsammans med teamet.

Du kommer tillsammans med en kollega löpandes bli bokad på möten hos företagskunder belägna i Stockholm. I tjänsten ingår att tillsammans med teamet ta fram företagspresentationer, skriva prospekt, analyser och driva projekt framåt.

Du kommer även tillsammans med teamet bearbeta ängel-investerare,VC-bolag och andra professionella investerare samt bearbeta nya intressanta investeringsprospekt inom Tech-sektorn. I rollen ingår även ansvar för att förvalta befintliga investerare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att arbeta med kapitalanskaffning till startups och innovativa idéer med ett primärt fokus på bolag inom Tech-sektorn.

– Insamling av data och information för analys och utvärdering av möjliga investeringsprospekt
– Framtagande av marknadsföringsmaterial, presentationer samt annat material i samband med affärstransaktioner
– Nätverka på plats vid startupevents, Tech-hubbar, inkubatorer och acceleratorer

Då bolaget besitter en djup kompetens samt aktivt analyserar makroekonomin, centralbankspolitik, geopolitik och finansmarknaden kommer du att få en bred kompetens under resans gång parallellt med ditt dagliga arbete.
I denna tjänst har du möjlighet att växa vertikalt inom finansbranschen. Då bolaget är under tillväxt finns det goda möjligheter att kunna ta plats och påverka samt forma nya strategier. För rätt kandidat erbjuds ett anställningsupplägg med möjlighet till ett framtida partnerskap i bolaget.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som är civilekonom, civilingenjör eller har motsvarande examen. Tidigare erfarenhet från Management Consulting eller Corporate Finance. Kunskaper inom affärsjuridik och skatterätt är meriterande.

Du är en positiv, ambitiös och driven person. Vidare har du en mycket god analytisk förmåga. Du är van vid högt tempo samt att utföra flera olika arbetsuppgifter, ofta med korta deadlines.

Du trivs med personligt ansvar samt att vara en del av ett team. För att kunna lyckas i denna roll måste du ha en positiv attityd och arbeta hårt för att säkerställa punktliga leveranser.

Du bör snabbt kunna samla in information och strukturera den för diverse presentationsmaterial. Kunskaper i MS Office-verktyg samt goda kunskaper i MS Excel är därför ett krav.

Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Du har en god förmåga att kommunicera komplex information på ett pedagogiskt och professionellt sätt. Du är god kommunikatör och kan hålla i presentationer för en grupp av befattningshavare, investerare samt andra målgrupper. Du är strukturerad för att på bästa sätt optimera ditt dagliga arbete för att uppnå bäst prestation. Då arbetstiderna kan komma att variera är det viktigt att du är flexibel och har god förmåga att planera din tid.

Om företaget
Etablerat 2016, Zaree & Partners är ett investerings- och analysbolag med fokus på makroanalys vilket inbegriper en djup förståelse för trender och förändringar. Sedan bolagets start har bolaget haft fokus på att stärka dess varumärke som ett pålitligt analyshus som presenterar investeringar som går i symbios med deras marknadsanalyser.

Sedan start har bolaget presenterat sin internt framtagna makroanalys som indikerat en lågkonjunktur, möjligtvis recession, mellan specifika årtal. Av denna anledning har bolaget fokuserat på investeringar i stabila PE-bolag (Private Equity-bolag) med låg korrelation mot konjunkturella fluktuationer, dessa PE-bolag ingår i bolagets långsiktiga portföljbolag.

Bolaget är nu i ett intressant skede där man valt att expandera sin närvaro genom ett utökat tjänsteutbud med en strävan efter att ta marknadsandelar inom segmentet Tech.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Följ oss gärna på LinkedIn!

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Zaree & Partners med Amendo.

Du är välkommen med din ansökan via vår hemsida
För frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Shaun Ogden, shaun.ogden@amendo.se.

Ansök
Kontakt

Associate Analyst

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.