AML OFFICER TILL HANDELSBANKEN

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 22 augusti, 2019
  • Sista ansökningsdag 16 september, 2019
  • Anställningsform Visstidsanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm


Vill du arbeta med att motverka förekomst av penningtvätt och finansiering av terrorism? Har du ett intresse för implementering av regelverk? Gillar du förändring och utveckling?

Amendo söker nu flertalet medarbetare för konsultuppdrag till Handelsbankens centrala AML-organisation.

Uppdraget startar den 23 september och pågår initialt i 12 månader med möjlighet till förlängning och/eller överrekrytering.

Arbetsbeskrivning
Som AML Officer (Anti-Money Laundering) arbetar du operativt med AML/KYC i bankens organisation. För att efterleva de rådande regelverken och samtidigt skydda banken mot penningtvätt och finansiering av terrorism är det viktigt att banken inhämtar och dokumenterar information (kundkännedom) om dess kunder. Detta gäller både privat- och företagskunder. Du kommer att fungera som sakkunnig inom bankens olika interna arbetsgrupper samt agera rådgivande, vägledande och kontrollerande för att säkerställa regelefterlevnad. Rollen som AML Officer innebär att du arbetar både självständigt och inom ett stort team som tillsammans strävar efter att förhindra att banken utnyttjas för penningtvätt och annan finansiell kriminalitet.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för att motverka förekomst av penningtvätt och finansiering av terrorism med hjälp av kundkännedom, och ser din framtida karriär inom bank och finans.

Du har en relevant utbildning inom ekonomi, juridik, kriminologi, industriell ekonomi eller sociologi med inriktning utredning. Alternativt har du en arbetslivserfarenhet från bank och finans, myndighetsarbete eller inom ekonomi. Meriterande är tidigare roller från myndighetsarbete hos polisen, skatteverket, försäkringskassan, migrationsverket eller bolagsverket.
Vidare är det meriterande om du har internationell erfarenhet och är flytande i tal och skrift i ytterligare språk.

Det är viktigt att du har hög integritet och kan arbeta under sekretess. Vidare är du flytande i tal och text i såväl svenska som engelska samt hanterar Excel obehindrat.

Uppdraget ställer höga krav på kvalitetsfokus, stresstålighet och effektivitet då arbetet har en brant inlärningskurva. Du behöver inneha en analytisk förmåga och ha lätt för att se sammanhang och utläsa mönster ur en stor mängd information. Vidare har du god kommunikativ förmåga, lätt för att sammanfatta information i tal och skrift samt arbetar obehindrat i en större grupp.

Om företaget
På Handelsbanken är den personliga kontakten mellan människor utgångspunkten för lyckade bankaffärer. Det har det varit sedan 1871, när banken grundades. De goda relationerna är förmodligen anledningen till att man fortsätter vara en stabil bank år efter år, med framgångsrika affärer och nöjda kunder. En modern bank med lång erfarenhet i branschen.
Tjänsten är placerad på Handelsbankens centrala kontor i Stockholm City. Det råder god gemenskap inom teamet med ett genuint engagemang och intresse för regelverk och de ekonomiska flödena i olika verksamheter samt lagstiftning kring penningtvätt och finansiell terrorism.

Om Amendo
Amendo är ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Idag är vi ca 350 anställda med målsättning att fortsätta expandera och vara våra kunders naturliga första val. Amendo är ett auktoriserat företag i bemannings- och rekryteringsbranschen och kollektivavtal tillämpas.

Detta får du som konsult på Amendo
Vår största tillgång är våra kollegor! För att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss. Du får en trygg arbetsgivare med ett välkänt varumärke och en engagerad konsultchef som kan branschen. Vi ser till att du får en spännande och långsiktig utveckling i din konsultroll. På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Frågor och kontakt
Välkommen att söka tjänsten omgående. Vi träffar lämpliga kandidater löpande. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Shahrokh Afyouni eller Anna Svensk.

Följ oss gärna på LinkedIn!

Ansök
Kontakt

AML OFFICER TILL HANDELSBANKEN

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.