AML OFFICER TILL HANDELSBANKEN

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 4 februari, 2019
  • Sista ansökningsdag 22 februari, 2019
  • Anställningsform Visstidsanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Vill du arbeta med att motverka förekomst av penningtvätt och finansiering av terrorism? Har du ett intresse för implementering av regelverk? Gillar du förändring och utveckling?
Amendo söker nu flertalet medarbetare för konsultuppdrag till Handelsbankens centrala AML-organisation.
Uppdraget startar den 1 mars 2019 och pågår initialt i 12 månader med möjlighet till förlängning och/eller överrekrytering.

Arbetsbeskrivning
Som AML Officer (Anti-Money Laundering) arbetar du med implementering av regelverk och arbetssätt för AML/KYC i bankens organisation. För att efterleva de rådande regelverken och samtidigt skydda banken mot penningtvätt och finansiering av terrorism är det viktigt att banken inhämtar och dokumenterar information (kundkännedom) om dess kunder. Detta gäller både privat- och företagskunder. Du kommer att fungera som sakkunnig inom bankens olika interna arbetsgrupper samt agera rådgivande, vägledande och kontrollerande för att säkerställa regelefterlevnad. Tjänsten innebär att du arbetar både självständigt och inom ett stort team som tillsammans strävar efter att förhindra att banken utnyttjas för penningtvätt och annan finansiell kriminalitet.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som; har ett stort engagemang och intresse för att motverka förekomst av penningtvätt och finansiering av terrorism med hjälp av kundkännedom, och ser din framtida karriär inom bank och finans.
Du har en akademisk examen, ex inom ekonomi, juridik, kriminologi, industriell ekonomi eller sociologi inriktning utredning, alternativt en gedigen arbetslivserfarenhet från bank och finans, myndighetsarbete eller inom ekonomi.
Det är viktigt att du har hög integritet och kan arbeta under sekretess. Vidare är du flytande i tal och text i såväl svenska som engelska samt hanterar Excel obehindrat.

Det är meriterande om du har en masterexamen inom ekonomi, juridik, kriminologi, industriell ekonomi eller sociologi inriktning utredning. Erfarenhet från bank gärna som privat- eller företagsrådgivare eller från myndighetsarbete, ex polisen, skatteverket, försäkringskassan, migrationsverket eller bolagsverket är också meriterande samt om du är flytande i tal och skrift i ytterligare språk.

Uppdraget ställer höga krav på ditt kvalitetsfokus, din stresstålighet och din effektivitet då arbetet har en brant inlärningskurva. Du behöver inneha en analytisk förmåga och ha lätt för att se sammanhang och utläsa mönster ur en stor mängd information. Vidare har du god kommunikativ förmåga, lätt för att sammanfatta information i tal och skrift samt arbetar obehindrat i en större grupp.

Om företaget
På Handelsbanken är den personliga kontakten mellan människor är utgångspunkten för lyckade bankaffärer. Det har det varit sedan 1871, när banken grundades. De goda relationerna är förmodligen anledningen till att man fortsätter vara en stabil bank år efter år, med framgångsrika affärer och nöjda kunder. En modern bank med lång erfarenhet i branschen.
Tjänsten är placerad på Handelsbanken centrala kontor i centrala Stockholm. Det råder god gemenskap inom teamet som består av ekonomer och jurister med ett genuint engagemang och intresse för regelverk och de ekonomiska flödena i olika verksamheter samt lagstiftning kring penningtvätt och finansiell terrorism.

Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Följ oss gärna på LinkedIn!

Ansök
Kontakt

AML OFFICER TILL HANDELSBANKEN

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.