AML-advisor till Danske Bank

Ansökningstiden har gått ut.

  • Omfattning Heltid
  • Publiceringsdatum 9 januari, 2019
  • Sista ansökningsdag 7 februari, 2019
  • Anställningsform Visstidsanställning
  • Tjänstgöringsort Stockholm

Vill du vara med och utveckla bankens Due Diligence & Onboarding (DDO)-team som ett viktigt led i bankens arbete för att motverka penningtvätt och terroristfinansiering?
För att säkra att vår kund hela tiden har nödvändig kännedom om sina kunder har ett nytt AML-team etablerats i Business Banking SE.
AML-teamet är en viktig länk i arbetet med att säkra att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet genom att säkerställa att banken har god kännedom om sina kunder. Teamet har ansvar för att ta in och bearbeta information och data från såväl hög-, medium- och lågriskkunder.

Arbetsbeskrivning
Som medarbetare i AML-teamet blir en av dina viktigaste uppgifter att säkra en god kunddialog i arbetet med att inhämta nödvändig information från svenska BB-kunder.
• Inhämta, bearbeta och kontrollera information från bankens svenska BB-kunder i relation till kundkännedomskrav.
• Planlägga kommande kundgranskningar och aktivt delta i uppbyggnaden av en väl fungerande arbetsprocess.
• Vara behjälplig och i samarbete med andra specialister på området svara på frågor rörande kundkännedom och risk scoring.
• Vara med i uppbyggnaden av ett starkt specialistteam inom kundkännedomsområdet.

Då teamet växer så får du också ett medarbetaransvar för att tillsammans bygga upp såväl den professionella som den sociala kulturen i gruppen. Ambitionen är att skapa ett starkt lag av specialister inom AML-området.
Du får också en viktig uppgift i uppbyggnaden av det fortsatta AML arbetet samt att dela dina kunskaper och erfarenheter för att bygga en välutvecklad AML-kultur inom hela Business Banking SE.

Kvalifikationer och egenskaper
• Erfarenhet från bank gärna som privat- eller företagsrådgivare
• Akademiskexamen gärna inom ekonomi eller juridik
• Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

För att trivas i rollen som AML-rådgivare tror vi att du är noggrann, metodisk och lösningsorienterad i ditt arbete, samtidigt som du inte är rädd för att ta till dig av det senaste inom AML-området. Du gillar att arbeta analytiskt och metodiskt med kunddata. Du är noggrann och ser helheten även vid hög arbetsbelastning. Du kan arbeta självständigt, men är samtidigt är en lagspelare som vill ta ett aktivt ansvar för att vara med och utveckla AML-arbetet inom Business Banking. Du trivs med att ha kontakt med många olika typer av kunder.
Kunskap inom det finansiella området, gärna med erfarenhet av AML-arbete och/eller kundrådgivning samt onboarding av företagskunder är en stark merit.

Uppdraget startar i slutet på Januari och pågår minst sex månader framåt med goda möjligheter till anställning i banken, vi träffar kandidater löpande.

Ansök
Kontakt

AML-advisor till Danske Bank

Ansök

Fyll i dina uppgifter

Ladda upp CV och personligt brev eller skicka länken till din linkedIn-profil

Markera rutan för att ge samtycke till att dina personuppgifter hanteras enligt Amendos integritetspolicy.