Så gör du 2019 till ditt år

Ett nytt spännande år ligger framför oss! Kanske väntar ett nytt jobb - eller varför inte en ny karriär? Oavsett hur ditt 2019 kommer att se ut hoppas vi det bjuder på både utmaningar och möjligheter. Vi har djupdykt in i det nya året och tagit fram egenskaperna och trenderna du behöver ha koll på för att göra 2019 till ditt år.

Kaffekopp, konfetti och andra festartiklar mot vit bakgrund, Amendo

Från multitasking till unitasking 

Multitasking är så 2018! Att göra allt på en gång, gärna så snabbt som möjligt är inte längre en meriterande egenskap att ha på CV:t. Det nya sättet att arbeta är att göra en sak i taget och att prioritera kvalitet framför kvantitet. Nu tänker du kanske hur sjutton det ska gå till? Du som konstant överöses av pushnotiser, deadlines och en överfull mejlkorg. Nyckeln ligger i att stänga av dig själv för att istället stänga in dig – i dig själv. Unitasking innebär inte bara att vi blir mer produktiva och fokuserade, arbetssättet innebär även att vi gör färre misstag. Så innan du skriver att du gillar att ha många bollar i luften i nästa jobbansökan, tänk till en extra gång!

Bli agil

I en värld som snabbt förändras och där vi ständigt måste vara uppdaterade om de senaste trenderna finns inget utrymme för långa beslutsprocesser, noggrann planering eller kontinuerlig granskning. Fler och fler företag väljer därför att satsa på ett agilt arbetssätt eftersom det innebär att man snabbare kan anpassa sig till omvärlden och möta de krav den ställer. Precis som allt fler företag väjer att lämna de traditionella metoderna bakom sig, har även du mycket att vinna på en liknande strategi. Även om du inte är ett stort fan av förändring måste du se till att träna upp din anpassningsbara sida – snabbrörlig och förändringsbenägen är 2019:s hetaste egenskaper!

Viktigt att logga ur

Digitalisering och sociala nätverk har sedan länge spelat en central roll i vår vardag. Oavsett om vi befinner oss på arbetsplasten, i hemmet eller på stan har vi näsan framför våra lysande skärmar och vi är mer eller mindre konstant uppkopplade. I ett samhälle där digitaliseringen tar allt mer av vår tid är konkurrensen mellan företagen stenhård och de slåss om att fånga vår uppmärksamhet. Vi utsätts för upp till 20.000 kommersiella budskap varje dag, en siffra som är helt omöjlig för den mänskliga hjärnan att ta emot. I en värld där surfplattor, snabbt bredband och chattkonversationer har blivit vår vardag har förmågan att kunna logga ur och stänga av informationsflödet därför kommit att bli en allt viktigare egenskap.

Bygg upp ditt professionella nätverk

Hur bra är du på att nätverka? Du är nog inte ensam om att dela uppfattningen om att det bland dagens stenhårda konkurrens på arbetsmarknaden inte räcker med att du endast är duktig på ditt jobb. Att ha ett starkt och brett socialt nätverk med de rätta kontakterna har blivit en allt viktigare faktor och är nyckeln för att få fart på karriären. Genom ett rikt socialt nätverk ligger du inte bara i framkant gällande lediga jobb, du får även ta del av värdefull information om arbetsplatser och får betydelsefulla rekommendationer som kan hjälpa dig att ta nästa steg i karriären. Så koppla på ditt sociala jag och gör dig redo för att ge dig ut i minglet – och skapa nya kontakter!

Är du på jakt efter nästa spännande utmaning i karriären? Se till att kickstarta det nya året med ett nytt jobb. Här hittar du alla våra lediga jobb just nu.