Marisa administrerar tjänstepensioner

Som utbildad rådgivare inom finans och försäkring passade Marisa perfekt in hos Länsförsäkringar. I dag arbetar hon med administration av tjänstepension och stannar gärna kvar på sin post om det finns möjlighet. Annars lockar bolånefrågor henne också.

Dator, penna, telefon och rosa post it-lappar mot vit bakgrund, Amendo

Hej Marisa! Kan du berätta kort om dig själv?

Jag bor i radhus i Huddinge tillsammans med min man och två döttrar, sju och nio år gamla. Jag är utbildad rådgivare inom finans och försäkring och tjänstgör idag hos Länsförsäkringar. Tidigare har jag även jobbat på Forex Bank och SEB.

Vad innebär ditt nuvarande uppdrag?

Jag är ute på ett uppdrag via Amendo hos Länsförsäkringar sedan 1,5 månad tillbaka där jag arbetar med administration av tjänstepension. Mina främsta arbetsuppgifter är utflytt av tjänstepension från LF till andra banker eller försäkringsbolag. Det innebär en hel del arbete med utskick av informationsbrev till kunder kring deras innehav av tjänstepension, utflyttsuppdrag, fullmaktsvar till mottagande försäkringstagare, återbetalning av special flyttavgift, utskick av kontrolluppgifter till Skattemyndighet och kund. Ett jobb som kräver mycket noggrannhet, ordning och struktur.

Hur har dina tidigare uppdrag sett ut?

Det här är mitt andra uppdrag via Amendo. Jag har tidigare arbetat på SEB Trygg Liv där jag stormtrivdes med adminstration av tjänstepensionsfrågor. Under uppdragstiden hade jag olika roller som administratör av löne- och premiepensionsrapporter samt uppdrag av utflytt från SEB. Under uppdragstiden erbjöds jag även möjlighet att flytta till fondförsäkringsavdelning med arbetsuppgifter bestående av fondbyten.

Hur kom du i kontakt med oss?

Jag såg en annons och skickade in mitt cv. Dagen efter hörde Amendo av sig och jag fick snabbt komma på en intervju. Efter tre dagar hade de hittat ett uppdrag på SEB där jag tidigare hade jobbat som vikarie på ett kontor i Stockholm. Efter att ha jobbat där ett tag och visat framfötterna fick jag en fast tjänst hos Amendo.

Vad är roligast med att jobba som konsult?

Att man har hela bank -och försäkringsmarknaden till sitt förfogande. Förutom att man lär sig otroligt mycket på olika företag, kan man även jobba på olika avdelningar i samma företag. Det är en förmån som många av företagsmedarbetarna aldrig har möjlighet till på samma sätt. Det finns goda möjligheter att ständigt utvecklas och chanser till att pröva på olika tjänster.

Några nackdelar med konsultyrket?

Ja, att du får lära känna trevliga och duktiga kollegor och chefer, som inte blir kollegor för evigt. Att man inte alltid får delta i alla möten kan lätt skapa en känsla av utanförskap eftersom man oftast känner sig som en naturlig del av företaget. Man vill ändå veta vad som försiggår och vart företaget är på väg.

Vad gör du om 5 år?

Jag hoppas att jag kommer trivas och vara kvar på Länsförsäkringar, eller så kommer jag jobba på någon stor bank. Eftersom jag har ett behov av att ständigt utvecklas vill jag gärna arbeta med bolånefrågor som också är ett stort intresse hos mig.