Flexibilitet och balans i årets företagsbarometer

Idag presenterades Universums studentundersökning FöretagsBarometern 2016. Flexibilitet, ett högre syfte och chefer som bidrar till utveckling står högt i kurs bland dagens studenter.

Två personer arbetar vid bord med datorer, Amendo

För att vara en attraktiv arbetsplats för dagens studenter krävs flexibilitet, stöttande ledare som bidrar till utveckling och sunda värderingar. Det visar Universums färska studentundersökning FöretagsBarometern.

Det viktigaste karriärmålet för studenterna är en bra balans mellan arbete och privatliv. En annan trend är att många vill känna att de tjänar ett högre syfte. Som attraktiv arbetsgivare för dagens studenter gäller alltså att fastställa varför företaget gör vad det gör och ha ett högre syfte som är engagerande.

Andra faktorer som spås bli viktiga i framtidens kontor är teknik i framkant, arbetsplatser som värnar om klimatet och samhället, större internationella möjligheter och ökat hälsofokus på jobbet.

De topprankade arbetsgivarna för ekonomistudenter är Google, H&M, IKEA, Spotify och Handelsbanken. Bland årets raketer finns Almi, Ellos, KappAhl, Nordnet och SCA.
FöretagsBarometern besvaras av drygt 24 000 studenter från 30 universitet och högskolor.

Läs mer på Universums hemsida.