Vi välkomnar tre nya kollegor!

Hos oss på Amendo är det full rulle och vi fortsätter att växa. Vi är väldigt glada över att välkomna våra nya rekryteringskonsulter Charlotte och Emelie och konsultchefen Robert. Här får ni lära känna våra nya medarbetare lite närmare!

Hej Emelie! Vem är du och hur hamnade du hos oss?

Jag är uppvuxen i Tranås i Småland och efter ekonomistudier i Jönköping, Malaysia och Paris landade jag tillslut i Linköping och på bankkontor. Efter ett par år flyttade jag upp till Stockholm för att fortsätta inom bankens cash management och trade finance. Eftersom mitt nätverk till stor del består av personer inom bank- och finansbranschen har jag träffat många Amendokonsulter och lärt känna Amendo på det sättet. När jag sen funderade på vad som skulle bli nästa steg i arbetslivet, lockade det att prova på ett mindre bolag med stort fokus på relationer. Det är väldigt roligt att få träffa så många människor och dessutom få lära känna så många olika företag. Än så länge har jobbet uppfyllt alla förväntningar!

Charlotte, vi vill lära känna dig också. Kan du berätta lite om dig själv?

Jag är i grunden civilekonom och har arbetat inom redovisning och controlling i mer än sex år, bland annat som redovisningsansvarig och controlleransvarig. Sedan gjorde jag en helomvändning. Jag kom i kontakt med rekryteringskonsulter som beskrev rollen och jag tyckte att kombinationen sälj, kontakt med kunder och kandidater lät intressant. Efter att ha jobbat på en annan rekryteringsfirma blev jag kontaktad av Amendo och fick en känsla av att det var ett bra bolag med liknande värderingar som jag själv. Här kommer jag i huvudsak att rekrytera seniora ekonomer, allt från redovisningsekonomer, redovisningschefer och liknande tjänster till olika företag, vilket passar väldigt bra med min bakgrund. Jag kommer självklart även att arbeta med roller inom bank och försäkring. Det ska bli jättespännande att få ta med mig min tidigare erfarenhet och samtidigt fortsätta utvecklas i rollen här.

Även våra konsultchefer har blivit fler. Robert, vem är du?

Även om jag är ny här internt så är jag faktiskt inte helt ny på Amendo, utan har varit Amendokonsult i drygt ett år innan. Då arbetade jag inom corporate actions på bank och har innan dess haft flera olika roller inom bank och finansiella tjänster, bland annat som banksäljare och som teamleader för en grupp inom aktielån. Jag har också erfarenhet från ett IT-konsultbolag som utvecklade system till företag i finansbranschen. Ursprungligen är jag från Umeå och flyttade ner till Stockholm för att ta min kandidatexamen i nationalekonomi. Under tiden som Amendokonsult hade jag en mycket bra relation med min konsultchef, vilket senare ledde till att jag fick erbjudande att börja arbeta internt. Det fanns inga tveksamheter och jag ångrar inte mitt beslut en sekund. Det är ett väldigt socialt och roligt jobb med mycket driv och energi, det passar mig perfekt! Jag tror också att jag kan ha nytta av att ha varit Amendokonsult själv och på så sätt kan identifiera mig i konsultrollen och dela med mig av mina erfarenheter.

Varmt välkomna önskar vi er alla tre och hoppas att ni ska trivas hos oss!