GDPR för tryggare hantering av personuppgifter

Vi tror att du har hört talas om GDPR både en och två gånger vid det här laget. Men eftersom vi värnar om din integritet - oavsett om du är kund, jobbsökande eller anställd hos oss - vill vi prata om det lite, lite mer.

två händer på ett tangentbord

GDPR är EU:s nya dataskyddsförordning. Från och med den 25 maj 2018 ersatte GDPR Personuppgiftslagen och innebar skärpta krav för hur företag hanterar personuppgifter. Förenklat kan man säga att uppgifter som du lämnar till företag och organisationer ska sparas och hanteras för sitt ursprungliga syfte och inget annat.

För oss som arbetar med rekrytering och konsultuthyrning påverkas bland annat hanteringen av ansökningshandlingar, korrespondens mellan våra kunder och presentationer av våra kandidater. Vi på Amendo behandlar hundratals personuppgifter dagligen och ser positivt på det nya regelverket.

Fördelar med GDPR – därför välkomnar vi den nya förordningen

  • Din trygghet i fokus. GDPR ger ett bättre skydd för dig som individ och din personliga integritet. Du ska veta vilken information som vi lagrar om dig och hur den hanteras. Du har alltid rätt att återkalla ett samtycke genom att meddela oss att du inte längre godkänner fortsatt behandling av personuppgifter.
  • Tydlighet, transparens och tillit. Ökade krav på transparens bygger förtroende mellan företag och privatpersoner. GDPR innebär lika villkor för alla företag vilket gör det enkelt för dig att veta hur dina uppgifter hanteras.
  • Vår egen hälsokontroll. Arbetet kring GDPR är inte bara positivt för dig som privatperson utan även för oss som företag. Det fungerar som en kontroll över hur vår informations- och riskhantering fungerar. Dessutom förenklar det för framtida datahantering och innebär ökad säkerhet även för oss.

Självklart ska både du som anlitar oss som samarbetspartner och du som söker jobb via oss känna dig trygg med att vi lever upp till den nya förordningen. I vår integritetspolicy hittar du mer information om hur vi arbetar i enlighet med GDPR. Har du funderingar eller känner dig osäker på hur GDPR påverkar dig och dina uppgifter – tveka inte att höra av dig till oss. Maila personuppgifter@amendo.se eller ring 08-545 880 55. Vi svarar gärna på dina frågor!