Amendos nya IT-satsning

Nytt för 2015 är att Amendo har börjat arbeta med tjänster inom IT. Här berättar vår rekryteringskonsult om vad det innebär och varför IT har blivit ett växande område för oss.

Varför IT-satsning?

Vi har märkt av en ökad efterfrågan inom IT hos våra kunder, både när det handlar om kortare uppdrag och mer långsiktiga lösningar, och vi vill självklart kunna erbjuda vår hjälp även där. Eftersom vi arbetar nischat mot ekonomi, bank, finans och försäkring som är väldigt IT- och tekniktunga branscher, har vi redan en stark kundbas och upparbetade samarbeten. Vi har också ett stort nätverk av IT-konsulter inom olika typer av kompetensområden och nivåer, vilket gjorde att det blev ett naturligt steg för oss. För att fortsätta utvidga vårt nätverk av duktiga kandidater har vi startat upp samarbeten med universitet och yrkeshögskolor med utbildningar inom IT. Vi syns exempelvis på arbetsmarknadsdagar, IT-mässor och andra typer av nätverk.

Vad märker du av för trender i branschen?

Flera av våra kunder står inför omorganisationer och genomför stora satsningar på olika områden inom IT, och det är kompetenser som inte alltid finns i organisationen. Det kan handla om omfattande systembyten, att IT-säkerheten behöver ses över, eller att kunderna behöver utveckla sin digitala marknadsföring och därmed behöver webbredaktörer och webbutvecklare.

Kan du ge några exempel på tjänster som du arbetar med?

Det är allt från webbredaktörer och front/backend-utvecklare till verksamhetsnära IT-tekniker, testare och kravanalytiker. Jag jobbar även med mer juniora tjänster som supportmedarbetare och helpdeskroller.

Intresserad av att få veta mer? Kontakta oss på info@amendo.se