Så fångade vi en av Sveriges bästa chefer

Sara Berglund

För drygt ett år sedan rekryterade vi Sara Berglund till sin tjänst på Semcon i Jönköping. Nu är hon nominerad i tre olika kategorier till titeln ”Årets chef”. Så här gick det till när vi hittade Sara.

Kerstin Söderberg hos oss på Amendo ansvarade för rekryteringen av Semcons nya avdelningschef.

Vad var det som gjorde att du fastnade för Saras ansökan?

Jag fick en bra bild av vem Sara var redan i hennes ansökan till tjänsten. Den var lättöverskådlig och utöver sin erfarenhet beskrev hon sig själv och varför hon var rätt person för rollen på ett väldigt konkret sätt.

På grund av avståndet hade ni sedan en telefonintervju. Berätta mer om den.

Intrycket jag hade fått av Sara i hennes ansökan förstärktes under telefonintervjun. Hon var verbal och bra på att ge tydliga exempel på sina egenskaper och sin kompetens. Dessutom kändes hon väldigt trygg i sig själv och genuint engagerad. Jag hade ett tiotal andra kandidater till tjänsten, men Sara stack ut och jag kände tidigt att hon var helt rätt. Jag presenterade henne för Semcon som gillade henne direkt. Och det har ju gått fantastiskt bra!

För Sara som då bodde i Stockholm lockade tjänsten omedelbart när hon fick syn på annonsen.

Vad var det som tilltalade dig med tjänsten Sara?

Semcon har alltid varit ett av mina drömföretag att arbeta för. Jag har tidigare arbetat med både produktutveckling och att leda personal så att få chansen att utveckla och leda personal som arbetar med att skapa framtiden kändes som en jackpot!

Var det något du var extra noga med att lyfta fram i din ansökan?

Jag försökte lyfta fram alla mina relevanta kunskaper; att leda personal, försäljning, min erfarenhet av konsultbranschen och mina kunskaper inom produktutveckling. Främst ville jag ge en så sann bild av mig själv som möjligt.

Vad tror du var ditt vinnande koncept som gjorde att du stack ut från övriga kandidater?

Glädjen inför uppgiften tror jag. Jag brinner verkligen för att få människor och företag att växa. Dessutom har jag dokumenterad erfarenhet av att jag är duktig på just det. Jag tror att jag lyckades förmedla detta både i min ansökan och under intervjun.

Vi önskar naturligtvis Sara ett stort lycka till och är glada över att hon och Semcon trivs så bra tillsammans!